Σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Άμυνας

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Βιατσεσλάβ Σαποβάλοφ, μετά από κατηγορίες των μέσων ενημέρωσης, για διαφθορά, τις οποίες ο ίδιος χαρακτηρίζει, αβάσιμες.

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκαν και οι παραιτήσεις αρκετών υψηλόβαθμων ουκρανών αξιωματούχων, μετά τις αποκαλύψεις του Τύπου για καταγγελλόμενες αγορές προμηθειών για το στράτευμα με φουσκωμένες τιμές, γνωστοποίησαν οι αρχές εν μέσω της ρωσικής εισβολής.

Νωρίτερα είχε ανακοινώσει την παραίτησή του και ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Κίριλο Τιμοσένκο.

«Οι καταγγελίες δεν έχουν καμία βάση στην πραγματικότητα», επέμεινε ο υπουργός, υποσχόμενος ταυτόχρονα πλήρη διαφάνεια στην έρευνα που ανέφερε ότι διενεργείται.

Απομάκρυνση αναπληρωτή γενικού εισαγγελέα

Η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε παράλληλα ότι απομακρύνθηκε από τη θέση του και ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Ολέκσιι Σιμονένκο στο πλαίσιο ανασχηματισμού υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελία για την απομάκρυνσή του δεν δίδεται κάποια αιτιολογία γι’αυτήν την απόφαση, αλλά επισημαίνεται ότι ήταν «σύμφωνα με δική του επιθυμία».

πηγή: CNN Greece