Σκληρή παρτίδα πόκερ για τη συναγερμική ψήφο

Η κόντρα μεταξύ Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη γίνεται όλο και πιο έντονη μέρα με τη μέρα, με τους δύο τους να θέλουν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι στο κομματικό ακροατήριο. Ο μεν πρώτος, ποντάροντας στη συσπείρωση του ΔΗΣΥ, ο δε δεύτερος θέλοντας να εδραιώσει τη συναγερμική ψήφο που του δίνει μέχρι στιγμής τη δυναμική που παρουσιάζει η υποψηφιότητα του. Οι δύο υποψήφιοι είναι φανερό ότι θέλουν ο καθένας για τους δικούς τους λόγους να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. 

Το τελευταίο διάστημα το σκηνικό της μεταξύ τους κόντρα γίνεται όλο και πιο έντονο και όλο και πιο συχνό με τις συγκεντρώσεις των δύο να γίνονται το βήμα για να κατευθύνει ο ένας τα πυρά του προς τον άλλο. Οι πρόσφατες συγκεντρώσεις των δύο υποψηφίων ήταν ενδεικτικές με τις προψεσινές σε Αραδίππου και Γεροσκήπου αντίστοιχα να αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Μέσα από τις ομιλίες τους οι δύο υποψήφιοι στοχεύουν αφενός στην ανάδειξη των δικών τους προφίλ, ενώ την ίδια ώρα μέσα από το λεκτικό που χρησιμοποιούν στέλνουν άμεσα ή έμμεσα μηνύματα αποδόμησης της υποψηφιότητας του άλλου.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου χρησιμοποιεί έντονες αναφορές μέσα από τις οποίες θέλει να αναδείξει πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν είναι αυτό που βγάζει προς την κοινωνία, δηλαδή του νέου και του άφθαρτου. «Η ανανέωση δεν έρχεται από αυτούς που αντιγράφουν οράματα και προγράμματα. Η αξιοπιστία δεν βρίσκεται σε αυτούς που συμμετείχαν σε μια κυβέρνηση και μετά συντάσσονται με όσους τη συκοφαντούσαν. Ο λόγος του ανθρώπου πρέπει και στην πολιτική να είναι συμβόλαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συγκέντρωση της Αραδίππου. Αναφορές με τις οποίες θέλει να μεταφέρει μία εικόνα αναξιοπιστίας του Νίκου Χριστοδουλίδη προς τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ, αλλά ταυτόχρονα να αναδείξει και στοιχεία που θέλει να δώσει την εντύπωση έλλειψης σωστής κρίσης στις επιλογές του ανθυποψηφίου του. Φέρνει ως παράδειγμα το «copy paste» της εξαγγελίας της υποψηφιότητας του αλλά και τη στήριξη που έλαβε από ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

Στην αντίπερα πλευρά, ο Νίκος Χριστοδουλίδης μέσα από τις ομιλίες του αναφέρεται σε λάσπη που δέχεται από κάποιους, με ξεκάθαρο ωστόσο τον υπαινιγμό προς την Πινδάρου. Αποφεύγει επιμελώς όμως την ονομαστική αναφορά προς τον ΔΗΣΥ ή τον συναγερμικό πρόεδρο, γνωρίζοντας πως μία τέτοια αναφορά σε συγκέντρωση του, ενδεχομένως να προκαλέσει αντιδράσεις ή σχόλια από ορισμένους στο κοινό του, τα οποία όμως την ίδια ώρα να δυσαρεστήσουν κάποιους άλλους από το ακροατήριο του. Ο υποψήφιος στη συγκέντρωση της Γεροσκήπου, αναφέρθηκε στο τοξικό κλίμα της προεκλογικής περιόδου «που δυστυχώς σκοπίμως, εργολαβικά και συντονισμένα καλλιεργούν κάποιοι για να αποπροσανατολίσουν, να διχάσουν τον λαό και να δημιουργήσουν πόλωση». Το βιώνει όπως είπε ο ίδιος και η οικογένεια του καθημερινά εδώ και καιρό μέσα από μια συστηματική προσπάθεια αποδόμησης και συκοφάντησής του, ενώ προσφάτως το βιώνουν και στενοί του συνεργάτες.

Άξιο αναφοράς επίσης και η χθεσινή ανακοίνωση του επιτελείου Χριστοδουλίδη για το θέμα της στέγασης των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ, η οποία ουσιαστικά ήρθε ως απάντηση στην πρόταση Αβέρωφ της περασμένης βδομάδας για εμπλοκή και των ξενοδόχων στην επίλυση του ζητήματος. Το επιτελείο Χριστοδουλίδη χθες με ανακοίνωση του αναφέρεται στο θέμα καταθέτοντας τις δικές του προτάσεις και εισηγήσεις.

Σε Ισραήλ και Λευκωσία

Στο Ισραήλ θα βρίσκεται από σήμερα ο Αβέρωφ Νεοφύτου για επαφές με αξιωματούχους της Κυβέρνησης της χώρας. «Δίνω μεγάλη σημασία στη συνεργασία με το Ισραήλ, ιδιαίτερα στα θέματα ενέργειας και ασφάλειας. Θέματα που θα έχω την ευκαιρία να αναπτύξω στις συναντήσεις μου με τον Πρόεδρο της χώρας κ. Ισαάκ Χέρτζοκ, υπουργούς, αξιωματούχους καθώς και τον πρώην πρωθυπουργό Βενιαμίν Νεντανιάχου», ανέφερε σε γραπτή δήλωση του.

Σήμερα το βράδυ επίσης είναι προγραμματισμένη η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στη Λευκωσία για τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Προηγήθηκε η ημερίδα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό χθες, για παρουσίαση των προτάσεών του.

πηγή: Philenews