ΣΟΚΑΡΕΙ ο ΜΑΤΣΑΣ για τον Θανάση: «Όταν επέστρεφε από σκοπιά του έβαζαν χαρτάκια και άναβαν φωτιά ενώ κοιμόταν, η ζωή του ήταν μαρτυρική»

Απέρριψε το δικαστήριο την επανακλήτευση του υπαστυνόμου Μενέλαου Αντωνίου για την υπόθεση του αδικοχαμένου Θανάση Νικολάου.

Συνεχίζεται σήμερα η θανατική ανάκριση του Θανάση Νικολάου όσον αφορά και την εξέλιξη της υπόθεσης για πρόσωπο που ανέφερε πως μαζί με άλλα πρόσωπα έδειραν και σκότωσαν τον 26χρονο.

Πάντως, το δικαστήριο απέρριψε την επανακλήτευση του Μενέλαου Αντωνίου, ενώ στην κατάθεση του ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, κύριος Σάββας Μάτσας μεταξύ άλλων ανέφερε όσα άσχημα ζούσε στον στρατό τότε ο Θανάσης: «Η ζωή του Θανάση ήταν μαρτυρική. Υφίστατο μπούλινγκ από τρεις συγκεκριμένα. Από ότι αντιλήφθηκα ήταν ένα πρόσωπο χαμηλών τόνων, με βαθιά πίστη.

Είχε και κάποια προφορά αγγλική ακόμα και στην ελληνική διατύπωση. Τον εκμεταλλεύτηκαν να κάνει τις αγγαρείες, τον αποκαλούσαν «καγκουρό» και «Αυστραλό». Όταν επέστρεφε από σκοπιά του έβαζαν χαρτάκια και τα άναβαν φωτιά ενώ κοιμόταν.Δυο μέρες πριν τον θάνατο του ζήτησε μετάθεση από τον διοικητή του στρατοπέδου.

Ίσως δεν θεωρήθηκε ότι αντιμετώπιζε τόσο μεγάλο κίνδυνο. Κάνε υπομονή, να έρχεσαι να μας το λες και να πίνουμε καφέ, έτσι του έλεγαν. Ήθελε να φύγει πολλές φορές τον είδαν να είναι στεναχωρημένος και να δακρύζει…Δυο μέρες πριν το θάνατό του, τον έβρισαν και του είπαν να σιωπήσει.Και δυο μέρες μετά, βρέθηκε νεκρός…».

Σημειώνεται ότι κατάθεση θα δώσει και η μητέρα του αδικοχαμένου εθνοφρουρού, κυρία Αντριάνα Νικολάου, με γραπτή κατάθεση της.

Αυτό διότι η κυρία Νικολάου διότι χθες έχασε τη φωνή της στην διαδικασία.

 

ΜΧ