Σουφλέ Σοκολάτας

Υλικά:
50 γρ. λειωμένο βούτυρο (για άλειμμα)
Σκόνη κακάο (για πασπάλισμα)
200 γρ μαύρη σοκολάτα (60% κακάο), σε μικρά κομματάκια
200 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομματάκια
200 γρ. (1 φλιτζάνι) ζάχαρη
4 αυγά και 4 κρόκους
200 γρ (1,5 φλιτζάνι) Φαρίνα «00» ΜΙΤΣΙΔΗ
Σάλτσα καραμέλα ή παγωτό βανίλια, για σερβίρισμα

Μέθοδος:

1. Πρώτα ετοιμάζουμε τις φόρμες μας. Με κινήσεις προς τα πάνω αλείφουμε με πινέλο το λειωμένο βούτυρο στο εσωτερικό της φόρμας. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο ή την κατάψυξη και όταν πήξει αλείφουμε περισσότερο λειωμένο βούτυρο πάνω από το παγωμένο βούτυρο και προσθέτουμε μια κουταλιά σκόνη κακάο. Γυρίζουμε γύρω-γύρω τη φόρμα για να βεβαιωθούμε ότι το κακάο έχει καλύψει όλο το βούτυρο. Χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε περίσσευμα για την επόμενη φόρμα.
2. Τοποθετούμε μια λεκάνη πάνω από κατσαρόλα με νερό που μόλις κοχλάζει και σιγά-σιγά λειώνουμε σε αυτήν τη σοκολάτα και το βούτυρο. Απομακρύνουμε τη λεκάνη από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Το αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά.
3. Σε άλλη λεκάνη κτυπούμε τα αυγά και τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει παχύ και αφρώδες. Περνάμε το αλεύρι από κόσκινο, το ρίχνουμε στο μίγμα και κτυπάμε.
4. Ρίχνουμε τη λειωμένη σοκολάτα στο μίγμα με τα αυγά σε τρία στάδια, κτυπώντας καλά μεταξύ κάθε προσθήκης.
5. Όταν το μίγμα έχει γίνει λείο σαν χαλαρή ζύμη για κέικ το βάζουμε σε κανάτα και τοποθετούμε από λίγο σε κάθε φόρμα.
6. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200°C/ή με αέρα 180°C. Τοποθετούμε τις φόρμες σε ταψί και ψήνουμε για 10-12 μέχρι να έχει σχηματιστεί κρούστα και να έχουν φουσκώσει λίγο στα πλευρά. Αφαιρούμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1-2 λεπτά.
7. Χαλαρώνουμε τις φόρμες μετακινώντας τα κέικ πολύ απαλά για να γλιστρήσουν κα να βγουν εύκολα.
8. Σερβίρουμε πρώτα στο πιάτο την καραμέλα ή το παγωτό και στη συνέχεια τοποθετούμε δίπλα το κέικ.