Σοβαρά η 4χρονη με στρεπτόκοκκο – Στο Μακάρειο ο γιατρός από Ισραήλ

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Μακάρειο νοσοκομείο η 4χρονη η οποία που διαγνώστηκε με διεισδυτική λοίμωξη από Στρεπτόκοκκο Α.

Στην Κύπρο έφτασε και λοιμωξιολόγος – Παιδοεντατικολόγος από το Ισραήλ για εκτίμηση της κλινικής κατάστασης του παιδιού.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο η Δρ Μαρία Κολιού ανέφερε ότι «γίνονται όσα μπορούν να γίνουν από όλους τους γιατρούς για το παιδάκι».

Η ίδια τόνισε ότι κάθε χρόνο υπάρχουν περιστατικά σοβαρών λοιμώξεων με αποτέλεσμα να καταλήγουν παιδιά στην εντατική.

Πρόσθεσε ότι οι παιδιατρικές είναι γεμάτες όμως υπάρχει μια μικρή μείωση του RSV αλλά ταυτόχρονα αύξηση στις γρίπες.

Οι λόγοι που διευκολύνουν τις λοιμώξεις είναι «το έντονο κρύο και οι εναλλαγές του καιρού καθώς και ο συγχρονισμός».

Η κυρία Κολιού τόνισε ότι θα πρέπει να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα υγιεινής για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συμπεριλαμβανομένου του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Υπουργείου Υγείας με την Παιδιατρική Εταιρεία, με αφορμή τα σοβαρά περιστατικά που καταγράφηκαν σε άλλες χώρες.

Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς;

Οι λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο προκαλούν διάφορα συμπτώματα όπως πονόλαιμο, πυρετό, ρίγη και μυϊκούς πόνους. Εάν το παιδί εμφανίζει αδιαθεσία, οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνούν με τον γιατρό. Ειδικά, εάν:

-Τα συμπτώματα του παιδιού δεν παρουσιάζουν βελτίωση

  • Το παιδί τρώει λιγότερο από το κανονικό
  • Το παιδί παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης
  • Το μωρό είναι κάτω των 3 μηνών και έχει θερμοκρασία 38℃ ή είναι μεγαλύτερο από 3 μηνών και έχει θερμοκρασία 39 ℃ ή υψηλότερη
  • Το παιδί φαίνεται πολύ κουρασμένο ή ευερέθιστο

πηγή: OMEGALIVE