Το Soyuz προσδέθηκε με επιτυχία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


Διαβάστε επίσης κοσμοσυρροή σε διάφορα μέρη του πλανήτη για το τέλος του κόσμου και δείτε τη φάρσα με αφορμή επίσης το τέλος του κόσμου


Στις 16:08 (ώρα Ελλάδας) το Soyuz TMA-O7M προσδέθηκε στον ISS“, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Roskosmos.

Ο Ρώσος Ρόμαν Ρομανένκο, ο Αμερικανός Τόμας Μάρσμπερν και ο Καναδός Κρις Χάντφιλντ είναι οι τρεις επιβάτες του διαστημοπλοίου αυτού που εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Οι τρεις αστροναύτες, που έχουν όλοι συμμετάσχει σε διαστημικές πτήσεις, θα συναντηθούν στον ISS και τους Ρώσους Όλεγκ Νοβίτσκι και Γιεβγκένι Τερέλκιν, καθώς και με τον Αμερικανό Κέβιν Φορντ, που έφθασαν εκεί στις 25 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής τους, οι αστροναύτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν πενήντα επιστημονικά πειράματα, κυρίως για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός συστήματος για την πρόβλεψη φυσικών καταστροφών και σεισμών.

Αναμένεται να επιστρέψουν στη Γη το Μάιο του 2013, ενώ οι άλλοι τρεις αστροναύτες που ήδη βρίσκονται στον ISS θα επιστρέψουν τον Μάρτιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της NASA.

Η Ρωσία είναι πλέον η μόνη χώρα που μπορεί να μεταφέρει αστροναύτες στον ISS, μετά τον “παροπλισμό“, το 2011 του τελευταίου αμερικανικού διαστημικού λεωφορείου.

Είχε όμως για ένα χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από χρόνο μια σειρά από αποτυχίες στον διαστημικό τομέα που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια πολλών δορυφόρων και άλλων διαστημικών συσκευών, και κυρίως ενός φορτηγού διαστημικού σκάφους που επρόκειτο να ανεφοδιάσει τον ISS.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr , επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.