Στα κάγκελα!


 

Τρία χρόνια τώρα, απ` όπου έχει περάσει ο «τυφώνας» Τρόικα, μόνο συντρίμμια αφήνει στον πέρασμά του.  Στην Κύπρο, το άκουσμα των μέτρων που ζητά η Τρόικα, έφερε παγωμάρα. 

Ακόμη κανείς δεν κατάλαβε τι μας περιμένει. Ακόμη κανείς δεν κατάλαβε ότι ξεκινά και στην Κύπρο η τριλογία «Μνημόνιο 1 – 2 – 3». Οι πρώτες αντιδράσεις κυβέρνησης και κομμάτων ήταν νωχελικές. Και άντε η κυβέρνηση γνώριζε, η αντιπολίτευση; Μήπως γνώριζε και αυτή; Χλιαρές τοποθετήσεις, χωρίς ουσία. 

Την ίδια ώρα το Προεδρικό προσπαθεί να κατανοήσει το επικοινωνιακό παιχνίδι, που άρχισε, ίσως χωρίς να το θέλει, με την δημοσιοποίηση του πακέτου της Τρόικα. Ο διάλογος που θα ξεκινήσει με τους κοινωνικούς φορείς δεν θα έχει πια την «άπλα» των περασμένων 2 ετών, όπου οι  Συντεχνίες έκοβαν και έραβαν το κουστούμι των φευτοπακέτων μέτρων που έχουν ληφθεί ως τώρα. 

Το μνημόνιο είναι βέβαιο ότι δεν θα το αποφύγουμε. Το χειρότερο είναι ότι είναι άγνωστο για πόσο καιρό ο οικονομικός «κατακτητής» θα έχει υπό κατοχή την Κύπρο. Οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν ότι τα επικοινωνιακά παιχνίδια που παίζει η κυβέρνηση με την Τρόικα, δεν πρέπει να μας ξεγελούν. Σε καμιά χώρα οι κυβερνήσεις δεν νίκησαν την Τρόικα με «τσαμπουκάδες» και δηλώσεις περί κόκκινων γραμμών.

Ο Άρθουρ Κουκ είπε: «Ο πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ο πολιτικός σκέφτεται… τις επόμενες γενεές»