Στα κατεχόμενα σήμερα ο Κιλιτσντάρογλου

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Εθνικής Συμμαχίας και ηγέτης του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ταξίδεψε στα Κατεχόμενα για να συναντηθεί με τις οικογένειες των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους σε ξενοδοχείο που καταστράφηκε στον σεισμό στο Αντίγιαμάν.

Την επίσκεψή του στα κατεχόμενα ο Κιλιτσντάρογλου την έκανε γνωστή μέσω Twitter:

«Τα παιδιά της μικρής μας πατρίδας δολοφονήθηκαν στο ξενοδοχείο του Αντίγιαμάν. Μόλις ήρθαμε στην ΤΔΒΚ με την κα. Σελβί (σ.σ. τη σύζυγό του) για να συναντηθούμε με τις οικογένειες. Η κραυγή της μικρής πατρίδας δεν θα μείνει σιωπηλή. Σήμερα θα είναι μια από τις πιο δύσκολες μέρες του τις ζωές μας για την κα. Σελβί και εμένα».

Ο Κιλιτσντάρογλου πηγαίνει στο HDP

Ο υποψήφιος της Εθνικής Συμμαχίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, θα συναντηθεί με τους συμπροέδρους του HDP στις 13.00 το Σάββατο για να ζητήσει την υποστήριξή τους στις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Παρά τις επικρίσεις που δέχεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο για συνεργασία με τους «τρομοκράτες», ο Κιλιτσντάρογλου είχε πει «δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσικό από την επίσκεψή μου στο HDP».

Η πρόεδρος του Καλού Κόμματος (IYI), Μεράλ Ακσενέρ, δήλωσε ότι «το CHP μπορεί να συναντηθεί με το HDP, αλλά δεν θα το φέρει ποτέ στο τραπέζι όπου βρισκόμαστε».

Ο συμπρόεδρος του HDP, Μιτχάτ Σαντζάρ, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι, εάν συμφωνηθεί η «ατζέντα της δημοκρατίας», θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τον Κιλιτσντάρογλου και σε αυτή την περίπτωση, οι προεδρικές εκλογές θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν στον πρώτο γύρο.

Συνάντηση και με Ιντζέ;

Αναφέρεται επίσης ότι ο Κιλιτσντάρογλου ενδέχεται να επισκεφθεί και τον αρχηγό του κόμματος Χώρα, Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και ήταν υποψήφιος για την προεδρία επίσης το 2018 με το CHP.

πηγή:  SIGMALIVE