Στάσιμες οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό

Στάσιμες παραμένουν οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος εξήγησε ότι οι εργασίες που επανήρχισαν τόσο οι χερσαίες όσο και για την πλωτή μονάδα βαίνουν καλώς αλλά ο τρίτος πυλώνας που αποτελεί την προβλήτα αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω αποχώρησης του υπεργολάβου.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Παναστασίου ανέφερε ότι εντός του τρέχοντος έτους θα πρέπει να ολοκληρωθεί το Τερματικό αφού θα αναλάβει την αεροποίηση του υγροποιημένου φυσικού αερίου, με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όσον αφορά την πλωτή μονάδα, ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον εργολάβο και τον νηογνώμονα όπου αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως.

Για τον τομέα της εξόρυξης φυσικού αερίου από την κυπριακή ΑΟΖ, ο υπουργός ανέφερε ότι στις 30 Απριλίου αναμένεται στην Κύπρο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΝΙ και τα νέα φαίνεται πως είναι αισιόδοξα κατά την έκφραση του υπουργού, τόσο για τον αποταμιευτήρα στο Κρόνος 1 όσο και για την επιβεβαιωτική στο Κρόνος 2.

Εντός των ημερών αναμένεται ότι το υπουργείο Ενέργειας θα απαντήσει και στην πρόταση για το Αφροδίτη ενώ εντός του 2025 θα ληφθούν οι τελικές επενδυτικές αποφάσεις είπε ο υπουργός Γιώργος Παπαναστασίου.

 

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ