Στεφάνου: Ψάχνουμε με την τρόικα το «μείγμα»…

 

«Από εκεί και πέρα αυτά τα πράγματα εξειδικεύονται στην κυπριακή πραγματικότητα και αυτά συζητούμε», ανέφερε απαντώντας κατά πόσο η Τρόικα βρίσκεται σε διάσταση απόψεων με την Κυβέρνηση στο θέμα των όρων του μνημονίου. 

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι αυτό που μπορεί να πει είναι ότι με την Τρόικα βρίσκονται στη διαδικασία συζήτησης και διαβούλευσης.

«Οταν θα έλθουν κάτω να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση θα κρίνουμε εκ του αποτελέσματος για το πού βρίσκεται ο καθένας», συμπλήρωσε. 

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει καθυστέρηση στην άφιξη της Τρόικας ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπάρχει καθυστέρηση στην άφιξη, αφού δεν έχει καθοριστεί πότε η Τρόικα θα επανέλθει στην Κύπρο. Διευκρίνισε πως όταν έφευγε η Τρόικα από την Κύπρο είχε λεχθεί ότι ο Αύγουστος είναι νεκρός μήνας γιατί είναι η περίοδος των διακοπών, ενώ σε διάφορα επίπεδα, κυρίως στο τεχνοκρατικό, συνεχίστηκαν οι επαφές και λέχθηκε ότι θα γίνει ξανά συζήτηση με την Τρόικα για τα διάφορα ζητήματα που είχαν εγερθεί και συζητηθεί στις δύο επισκέψεις που είχε η Τρόικα, κατά το Σεπτέμβρη.

Πρόσθεσε ότι το πότε θα κατέβει ξανά η Τρόικα στην Κύπρο θα εξαρτηθεί και από την πορεία αυτών των διαβουλεύσεων. 

Ερωτηθείς κατά πόσο ευσταθούν πληροφορίες ότι έχουν παγώσει οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, επανέλαβε ότι η επαφή και η διαβούλευση, κυρίως σε τεχνοκρατικό επίπεδο με την Τρόικα συνεχίστηκε και τον Αύγουστο.

Σε ερώτηση κατά πόσο η Κυβέρνηση θα μπορεί να έχει τα λεφτά από την Τρόικα ως το Νοέμβριο για να μην αναγκαστεί σε στάση πληρωμών, ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι «δεν πρόκειται να πάμε σε στάση πληρωμών» 

«Το ξαναδηλώνω για να μην αρχίσουμε ξανά την ίδια συζήτηση όπως πριν από τον Αύγουστο. Όλα τα δεδομένα που υπάρχουν για την οικονομία η Κυβέρνηση τα έχει υπόψη της, όπως και το θέμα της συζήτησης, της διαβούλευσης και της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα», είπε.

Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση βρίσκεται ακόμα σε αναμονή απάντησης για το ρωσικό δάνειο απάντησε καταφατικά.