Στη φυλακή ο Κώστας Γιαννίκος

Ο Κώστας Γιαννίκος, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα, για μη καταβολή ΦΠΑ του ALTER, που αφορά στην περίοδο Σεπτεμβρίου 2010 έως Ιανουαρίου 2011.
Με το πέρας της εισαγγελικής έρευνας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μη καταβολή συνολικά 2,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 1,2 είναι ΦΠΑ και το 1,6 παρακρατούμενοι φόροι.

Για το χρέος του τηλεοπτικού σταθμού, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Κώστα Γιαννίκου η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων, βάσει της οποίας διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση.
Ο Κ. Γιαννίκος απολογήθηκε σήμερα, μετά από προθεσμία που είχε λάβει ενώπιον του 7ου Τακτικού Ανακριτή στον οποίο ανατέθηκε η δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας κατά την απολογία του επικαλέστηκε την υπαγωγή του τηλεοπτικού σταθμού στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα ενώ επεσήμανε ότι πρόσφατα ζήτησε ρύθμιση των προσωπικών οφειλών του.

Υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο και πάλι για μη καταβολή ΦΠΑ ποσού 1,2 εκ ευρώ, που αφορούσε άλλη χρονική περίοδο από την επίμαχη και είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Για περισσότερε ελληνικές ειδήσεις διαβάστε στο 24h.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.