Στην Αθήνα ο Υφ. ‘Ερευνας για διεύρυνση συνεργασίας για ψηφιακό μετασχηματισμό

Στην Αθήνα μεταβαίνει τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου, για μονοήμερη επίσκεψη, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου, Δρ Στέλιο Χειμώνα και την Επικεφαλής του Γραφείου του, Κυριακή Πάντζιαρου.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδος, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Ανακοίνωση του Υφυπουργείου αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Υφυπουργός θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον κ. Πιερρακάκη και την ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο επίκεντρο των οποίων θα τεθεί η περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση της συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας για επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, στη βάση Μνημονίου στον τομέα της Ψηφιακής Πολιτικής και Κυβερνοασφάλειας, που υπογράφηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Στόχος η ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και η από κοινού υλοποίηση έργων ψηφιακής υφής με προστιθέμενη αξία για την οικονομία και την κοινωνία των δύο χωρών.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία θα συναντηθεί επίσης με τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας  Χρίστο Δήμα, και θα συζητηθούν τρόποι συνεργασίας, τόσο σε διακρατικό επίπεδο όσο και μεταξύ της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας των δύο χωρών, για περαιτέρω προώθηση και αξιοποίηση της δυναμικής του τομέα της έρευνας και καινοτομίας, ως πυλώνων βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας.

πηγή: SIGMALIVE