Στη κουζίνα της Πρώτης Κυρίας 13 χρόνια πριν (pics)

Tης Ζώης Αυγουστή 

Ψάχνοντας παλιά περιοδικά, έπεσα πάνω στις «Χρυσές συνταγές» του 2000, όταν ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν ακόμη πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ, η σύζυγος του Άντρη, άνοιξε την κουζίνα του σπιτιού τους και έφτιαξε νόστιμες συνταγές.

Είναι γνωστό πως η Πρώτη κυρία είναι πολύ καλή μαγείρισσα, αλλά και δεξιοτέχνης, αφού ετοιμάζει μόνη της τα arrangements στο σπίτι για τα επίσημα δείπνα τους και έχει πάθος με την διακοσμητική και τις τέχνες. Ίσως γι’ αυτό να πήρε και το δίπλωμα διδασκαλίας της Ικεπάνα, της γιαπωνέζικης τέχνης που ασχολείται με διευθετήσεις που βασίζονται στο φυσικό βασίλειο.

 

Στο ίδιο περιοδικό, η κυρία Άντρη Αναστασιάδη, μίλησε για το αγαπημένο φαγητό του προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος λατρεύει τα ζυμαρικά, όπως κι αν είναι μαγειρεμένα, ενώ «εθνικό» του φαγητό θεωρεί το βραστό κοτόπουλο και τα μακαρόνια με το τρίμμα. Η ίδια πάλι, όπως είχε παραδεχτεί το 2000, προτιμά το λουβί και δεν θα δυσανασχετούσε ακόμη και αν το είχε καθημερινά στο τραπέζι της. 13 χρόνια μετά, δεν ξέρω αν άλλαξαν οι προτιμήσεις τους στο φαγητό, αλλά το σίγουρο είναι πως η κ. Άντρη όποτε έχει χρόνο θέλει να μαγειρεύει και να φροντίζει η ίδια την οικογένεια της.

 

Τα φαγητά που είχε μαγειρέψει και είχε παρουσιάσει τότε, ήταν «Χοιρινά φιλετάκια, γεμιστά με δαμάσκηνα», «Κρασάτα αχλάδια» και «Μους από καπνιστή πέστροφα». Αξίζει να σας σημειώσουμε πως το μους από καπνιστή πέστροφα, το είχε στολίσει με κοχύλια από την προσωπική της συλλογή!

 

Πηγή: stylista.com.cy