«Στο μάτι» του «Εγκέλαδου» η Κύπρος – Δραματική πρόβλεψη από Ιάπωνα ειδικό για σεισμό 7 Ρίχτερ

Ο ειδικός επί των σεισμών έκανε αναφορά και στο Αιγαίο

Νέα προειδοποίηση για ισχυρό σεισμό που θα επηρεάσει την Κύπρο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από Ιάπωνα ειδικό αυτήν την φορά.

Ο Ιάπωνας ειδικός επί των σεισμών Yoshinori Moriwaki δήλωσε ότι το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας εκτείνεται μέχρι την Κύπρο και σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να υπάρξει δόνηση 7 Ρίχτερ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αναφορές για μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη πρόσφατα και ο γνωστός Τούρκος καθηγητής Δρ. Naci Görür αναφέρθηκε και στα ρήγματα της Αττάλειας, που όμως μπορεί να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την Κύπρο.

Ο Yoshinori Moriwaki προειδοποίησε για πολλές περιοχές της Τουρκίας, αλλά αυτή τη φορά μίλησε για τον κίνδυνο στην Κύπρο. Δηλώνοντας ότι το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας εκτείνεται από το Ελαζίγ, το Καχραμανμαράς και το Χατάι στα Άδανα και μετά στην Κύπρο, ο Ιάπωνας ειδικός είπε: «Μπορεί να υπάρξουν περίπου 7 Ρίχτερ στην Κύπρο. Η Κύπρος είναι μια από τις επικίνδυνες περιοχές από αυτή την άποψη. Μπορώ να πω ότι αυτή η περιοχή είναι η πρώτη».

«Οι σεισμοί στην Τουρκία πάνε ο ένας μετά τον άλλο σαν ντόμινο. Η Bingöl-Karlıova, η Muş και το Bitlis είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη περιοχή. Η τρίτη περιοχή είναι η πλευρά του Αιγαίου. Υπάρχουν πολύ λεπτά και μικρά ρήγματα στην πλευρά του Αιγαίου. Γι’ αυτό δεν υπάρχουν μεγάλοι σεισμοί, αλλά συμβαίνουν συχνά. Η τέταρτη περιοχή είναι η περιοχή του Μαρμαρά. Υπάρχουν περίπου 8 ρήγματα στη Γραμμή Ρηγμάτων της Βόρειας Ανατολίας. Όταν σπάσει μία από τις γραμμές του ρήγματος στην περιοχή του Μαρμαρά, μπορεί να συμβεί σεισμός μεγέθους 6,8 Ρίχτερ και αν πολλές από αυτές σπάσουν μαζί, μπορεί να συμβεί σεισμός 7 Ρίχτερ», είπε.

Πηγή: newsbomb.gr