Στο σπίτι μαθητές και εκπαιδευτικοί, δεν καλύπτουν τα κενά οι αντικαταστάτες!

Τα σχολεία λειτούργησαν και πάλι μετά τις διακοπές των εορτών αλλά πολλοί μαθητές δεν άκουσαν το κουδούνι. Το άνοιγμα των σχολικών μονάδων βρήκε μεγάλο όγκο του μαθητικού κόσμου να μένει στο σπίτι είτε επειδή είναι θετικά περιστατικά είτε γιατί είναι στενές επαφές.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Με την Όμικρον να έχει φέρει τα πάνω κάτω η δοκιμασία της εκπαίδευσης ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας μέρα.

Οι μαθητές της δημοτικής βαθμίδας, παγκύπρια που απουσίαζαν από τις τάξεις τους ανέρχονται σχεδόν στις 9,5000 ποσοστό που αγγίζει το 19%. Στη μέση εκπαίδευση, τα κρούσματα ή στενές επαφές που συνέχισαν να είναι στο σπίτι σε περιορισμό έφτασαν τους 8,000 μαθητές. (20%)

Κάπως καλύτερη είναι η κατάσταση στην Τεχνική Εκπαίδευση αφού γύρω στους 350 με 400 είναι οι μαθητές που είναι περιορισμένοι.

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Δύσκολα τα πράγματα και από το μέτωπο των εκπαιδευτικών αφού μεγάλη μερίδα εξακολουθεί μένει μακριά από την έδρα και τους μαθητές.

Πέραν των 300 εκπαιδευτικών είναι όσοι δεν μπορούν ακόμη να βρεθούν στο σχολείο και να παραδώσουν μάθημα. Ενώ στον τομέα της μέσης εκπαίδευσης 420 με 450 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο σπίτι είτες ως κρούσμα είτε ως επαφή.