Στον υπέροχο Βοτανικό Κήπο στο Τρόοδος θα συμβεί κάτι πολύ όμορφο

Το Τμήμα Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του έργου «Πανδώτειρα», διοργανώνει εορταστική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 το Σάββατο 21 Μαΐου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, για μικρούς και μεγάλους, στον χώρο του Βοτανικού Κήπου «Αναστάσιος Λεβέντης» στο Τρόοδος.


Από τις εννέα το πρωί μέχρι και τις τέσσερις το απόγευμα οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως:
•    Περπάτημα σε κοντινό μονοπάτι της φύσης (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)
•    Δακτυλίωση πουλιών
•    Κατασκευή φωλιών για πουλιά (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)
•    Πτηνοπαρατήρηση (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)
•    Εξερεύνηση ασπόνδυλων του νερού
•    Διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για τις θαλάσσιες χελώνες
•    Περιήγηση στον βοτανικό κήπο

Σε κάποιες δραστηριότητες υπάρχει περιορισμός θέσεων, γι’ αυτό δηλώστε τη συμμετοχή σας μέσω της ατζέντας που φαίνεται πιο πάτω.

Το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000 είναι ένα ευρύ ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων φυσικών περιοχών για είδη χλωρίδας, πανίδας, πτηνών και οικοτόπων. Παράλληλα με την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, το δίκτυο Natura 2000 μας προσφέρει σημαντικά οφέλη. Για παράδειγμα, βοηθά στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, μας προστατεύει από φυσικές καταστροφές, συμβάλλει στην ασφάλεια των τροφίμων, μας προσφέρει καθαρό νερό, προσελκύει επισκέπτες υποστηρίζοντας έτσι την οικονομία των γύρω περιοχών και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τα 30 χρόνια από την ίδρυση του δικτύου μέσα από δραστηριότητες που μας φέρνουν πιο κοντά στη φύση. Γιατί, η φύση μάς ζει!

Το έργο «Πανδώτειρα» ασχολείται με τη διαχείριση του δικτύου Natura 2000 στην Κύπρο και στοχεύει στο να καταστεί το δίκτυο πιο αποτελεσματικό, λειτουργικό και βιώσιμο. Συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με συντονιστή το Τμήμα Περιβάλλοντος, ενώ στο έργο συμμετέχουν ακόμη 13 συνεργαζόμενοι φορείς από Κυβερνητικά Τμήματα, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρείες.

Μάθετε περισσότερα για το έργο Πανδώτειρα εδώ.