Στους 27 βαθμούς ο υδράργυρος, αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με το τμήμα μετεωρολογίας, ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, σήμερα Τετάρτη 24/5.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά σταδιακά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και σε βόρειες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και σταδιακά στα δυτικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα τοπικά, κυρίως στο εσωτερικό, ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, παρόλο που αρχικά τοπικά στα δυτικά παράλια θα πνέουν μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ από το βράδυ στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, με το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Παρασκευή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σάββατο η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

πηγή: SIGMALIVE