Στρασβούργο-Αποστολή 24H: “Θύμα της Ευρώπης η Κύπρος” λέει η Αντιγόνη

 


 Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

 Αποστολή στο Στρασβούργο Σωτήρης Παπαδόπουλος

Κατά την διάρκεια παρέμβασής της για τον «Ενιαίο Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος», η κα Παπαδοπούλου σημείωσε πως « δεν μπορεί τα λάθη,  τις παραλείψεις, τις αδυναμίες και τα ελλείμματα της Κομισιόν, του κ Όλι Ρεν  και του κ Ντράγκι να πληρώσουν  οι απλοί καταθέτες. Δεν μπορούν να τα επωμιστούν οι Κύπριοιπολίτες που για μια ολόκληρη ζωή έκαναν οικονομίες για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους μετά τον όλεθρο που προκάλεσε η  τουρκική εισβολή και που δυστυχώς βιώνουν σήμερα μια νεο-αποικιοκρατική οικονομική πολιτική». 

 

Πρόσθεσε πως με τις άδικες και εκβιαστικές  αποφάσεις του Eurogroup σε βάρος της Κύπρου και την ανομιμοποίητη δημοκρατικά παρουσία της τρόικας, έχει επιβεβαιωθεί πόσο συστημικός είναι ο κίνδυνος στην ίδια την Ευρωζώνη και στο ευρώ. Η Ευρωβουλευτής υπέδειξε πως ηχρηματοπιστωτική κρίση που μαστίζει την Ευρώπη  ανέδειξε τις  σοβαρές αδυναμίες του χρηματοπιστωτικού  τομέα, την ανομοιομορφία στα  τραπεζικά ρυθμιστικά πλαίσια και την απουσία ευρωπαϊκού συντονισμού και γι  αυτό κρίνεται αναγκαία η λειτουργία ενός εποπτικού μηχανισμού στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.    

 

Μιλώντας εξ άλλου στη συζήτηση για τις “Μελλοντικές νομοθετικές προτάσεις για την ΟΝΕ” ενώπιον του Επιτρόπου Όλι Ρεν , η κα Παπαδοπούλου υπέδειξε πως με γενικόλογες υποσχέσεις και νέα νομοθετήματα δεν αντιμετωπίζονται οι επιπτώσεις από το πρωτοφανές κούρεμα που εγκληματικά επιβλήθηκε στο λαό της Κύπρου και πως χρειάζονται άμεσα πρακτικές λύσεις και μέτρα στήριξης της κυπριακής οικονομίας