Success story: Ντανιέλα Ντάλου – Κασάπη

{loadposition ba_textlink}

Η Ιταλίδα chef Ντανιέλα Ντάλου- Κασάπη η οποία δημιούργησε το επιτυχημένο Ιταλικό εστιατόριο «LaSpaghetteriaItalia» στην Λάρνακα, μαζί με τον σύζυγο της Τόνυ τον οποίο γνώρισε στην Ρώμη κατά την διάρκεια των σπουδών του στα τουριστικά, ομολογεί ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι η «αγάπη για την δουλειά, χωρίς αγάπη δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα».

Αγάπη για την δουλειά

«Χωρίς αγάπη γι’ αυτό που κάνεις, για την δουλειά σου και για τον πελάτη, ο οποίος είναι η ανταμοιβή σου, δεν θα πετύχεις τίποτα. Επιτυχία είναι η ικανοποίηση του πελάτη σου και ιδιαίτερα όταν τον βλέπεις να επιστρέφει και να φέρνει και νέους φίλους κάθε φορά», μας είπε η Ντανιέλα η οποία αφομοιώθηκε πλήρως με την κυπριακή κοινωνία και μιλά και πολύ καλά ελληνικά.

«Βρίσκομαι στην Κύπρο εδώ και 30 χρόνια. Λατρεύω το κάθε τι σε αυτό το νησί, ιδιαίτερα την απλότητα της ζωής, το να γνωρίζεις τον γείτονα σου να τον βλέπεις και να τον χαιρετάς, να του μιλάς, αλλά πάνω απ’ όλα οι αξίες οι οποίες μπορεί ακόμη να είναι πίσω, αλλά υπάρχει ακόμη η στήριξη της οικογένειας και είναι αυτό που λατρεύω», πρόσθεσε, όταν της μιλήσαμε για το μυστικό της επιτυχίας.

Με την άφιξη της στην Κύπρο από την Ρώμη από όπου κατάγεται, η Ντανιέλα αρχικά εργάστηκε στο αεροδρόμιο και μετά μαζί με τον σύζυγο της δημιούργησε την επιχείρηση τους στην Λάρνακα που τόσο λατρεύουν.

Στην αρχή η δουλειά ήταν δύσκολη και σκληρή αλλά τώρα η Ντανιέλα έχει συνεργάτες στην κουζίνα και η ζωή της είναι κάπως πιο εύκολη.

Το μυστικό

«Προσφέρω πάντοτε φρέσκα πάστα και απόλυτα αυθεντικές γεύσεις με φρέσκα υλικά και είναι αυτό που πιστεύω ότι ελκύει τον πελάτη από όλη την Κύπρο. Το μυστικό είναι οι απόλυτα αυθεντικές γεύσεις με φρέσκα υλικά και εκεί επικεντρώνομαι», μας είπε.

Πράγματι στο εστιατόριο, « La Spaghetteria Italia» νοιώθει κανείς μια ζεστασιά, που συνδυασμένη με την Ιταλική φινέτσα, δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι κάπου σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας και όχι στην καρδιά της Λάρνακας, απέναντι από την Αμερικανική Ακαδημία σε ένα στενό κυπριακής παραλιακής πόλης.

Το άλλο μυστικό της Ντανιελλας είναι η προσωπική προσέγγιση του πελάτη που για αυτήν ο κάθε ένας είναι και κάτι ξεχωριστό.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που στο «LaSpaghetteriaItalia» συχνάζει κόσμος από όλη την Κύπρο, δηλαδή από όλες τις πόλεις και το πελατολόγιο του μικρού εστιατορίου συμπεριλαμβάνει και κύπριους και ξένους, είτε που ζουν στην Κύπρο, είτε που επισκέπτονται το νησί ως περιηγητές.

«Το ένα έφερε τ’ άλλο»

Αν στο στήσιμο και στην αρχή της επιχείρησης η Ντανιελλα αντιμετώπισε δυσκολίες, λόγω του ότι είναι και μητέρα τριών παιδιών, τώρα τα πράγματα όπως λέει είναι πιο εύκολα διότι: « Τα παιδιά έχουν πια μεγαλώσει».

Όσον αφορά την πόλη του Ζήνωνα, όλα άρχισαν με την εργασία της στο αεροδρόμιο αλλά μετά «το ένα έφερε τ’ άλλο», όπως λέει.

«Τώρα η Λάρνακα είναι η πόλη μου και αν και η αλλαγή από την Ρώμη όπου είναι το χάος είναι τεράστια, η Λάρνακα μου προσφέρει την ησυχία που πάντα αναζητούσα και αναζητώ. Είναι μικρή πόλη, ήσυχη, χωρίς πολλή κίνηση, έχω την θάλασσα μου και την ησυχία μου. Έξαλλου μπορώ να πηγαίνω στην Ρώμη οπότε θέλω», μας είπε.

* Κατεβάστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της “24” στο http://24newspaper.com.cy