ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ, ΑΛΛΕΣ ΤΡΕΙΣ ΒΑΡΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ με μετανάστες σε μια μόνο μερα

252 στο σύνολο μετανάστες μέσα σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν στις 15:20 το απόγευμα του Σαββάτου βάρκα στα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο.

Όταν αργότερα το απόγευμα η βάρκα προσέγγισε στα 9 ναυτικά μίλια, νότια του Κάβο Γκρέκο, άκατος της Λιμενικης και Ναυτικης Αστυνομιας παρέλαβε τους μετανάστες και τους μετέφερε με ασφάλεια στην Μαρίνα Αγίας Νάπας. Στην βάρκα επέβαιναν 97 παράτυποι μετανάστες.

Έγινε η καταγραφή των στοιχείων τους και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθια.

Επίσκεψη του ΠτΔ στην περιοχή «Οικία της Μαρίας» στον Αγιο Δομέτιο – Συζήτησε με κατοίκους και έλαβε ενημέρωση
Επίσκεψη του ΠτΔ στην περιοχή «Οικία της Μαρίας» στον Αγιο Δομέτιο – Συζήτησε με κατοίκους και έλαβε ενημέρωση

Το δεύτερο σκαφος απέπλευσε από την Τρίπολη του Λιβανου και σε αυτό επέβαιναν 101 παράτυποι μετανάστες.

Το σκαφος, που εντοπίστηκε από τα ραντάρ στη 1:40 μετά τα μεσάνυχτα, είχε υποστεί μηχανική βλάβη 17 ναυτικά μίλια νότια του Κάβο Γκρέκο, ενώ είχε πάρει κλίση καθώς ήταν υπερφορτωμένο.

Στήθηκε επιχείρηση και στο σημείο έσπευσαν 3 αστυνομικοί άκατοι, στις οποίες επιβιβάστηκαν οι μετανάστες για να μεταφερθούν με ασφάλεια στη Μαρίνα Αγίας Νάπας. Ακολούθησε η καταγραφή των στοιχείων τους.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, νωρίτερα, το μεσημέρι του Σαββάτου είχε εντοπιστεί και άλλο σκάφος με 54 παράτυπους μετανάστες, 7 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη δυο ατόμων, 18 και 41 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων των τριών υποθέσεων.

 

κεντρική ΕΙΚΟΝΑ αρχείου