ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη Μελβούρνη: Αεροσκάφη συγκρούστηκαν στον αέρα – Αγνοούνται δύο άτομα

Τα δύο αεροσκάφη ήταν ιταλικής κατασκευής αεριωθούμενα Viper S-211 Marchetti, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά για στρατιωτική εκπαίδευση

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Αυστραλίας, μετά από σύγκρουση δύο μικρών αεροσκαφών στον αέρα, περίπου 12 χιλιόμετρα δυτικά του Μόρνιγκτον.

Το ένα συνετρίβη στο νερό στο Πορτ Φίλιπ και το δεύτερο κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια σε παρακείμενο αεροδρόμιο. Και τα δύο μετέφεραν από δύο επιβάτες.

Τα αεροσκάφη επιχειρούσαν να λάβουν θέση σε σχηματισμό όταν, υπό άγνωστες συνθήκες, συγκρούστηκαν
Στις έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου και του δεύτερου ατόμου, που αγνοούνται στη θάλασσα, συμμετείχαν ελικόπτερα, σκάφη διάσωσης της λιμενικής αστυνομίας και πολλά ιδιωτικά σκάφη.

Μία ώρα μετά τα σύγκρουση εντοπίστηκαν μόνο συντρίμμια του αεροσκάφους, ενώ οι έρευνες σταμάτησαν επειδή έπεσε το σκοτάδι και θα συνεχιστούν με το πρώτο φως τη Δευτέρα.

Xάρτης με το σημείο που το αεροσκάφος συνετρίβη (Πηγή ABC News)
Ήταν ιταλικής κατασκευής αεριωθούμενα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αυστραλιανής Αρχής Ναυτικής Ασφάλειας (Amsa) τα δύο ελαφρά αεροσκάφη συγκρούστηκαν το απόγευμα της Κυριακής, με το ένα να πέφτει στο νερό.

Και τα δύο ήταν ιταλικής κατασκευής αεριωθούμενα Viper S-211 Marchetti, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά για στρατιωτική εκπαίδευση. Ωστόσο, τώρα τα πετούσαν ιδιώτες.

Τα αεροσκάφη πλησίαζαν από τη θάλασσα προς τα βόρεια παράλια του κόλπου που σχηματίζει η ευρύτερη Μελβούρνη και επιχειρούσαν να λάβουν θέση σε σχηματισμό όταν, υπό άγνωστες συνθήκες, συγκρούστηκαν.

Τρία ελικόπτερα διάσωσης της AMSA παρέμειναν στη σημείο μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής, ενώ στα νερά εθεάθησαν σκάφη της Υδρονομικής Αστυνομίας της Βικτώριας, της ακτοφυλακής και τζετ σκι, μεταδίδει το ABC News και επισημαίνει ότι η συντριβή έγινε πολύ μακριά από την ακτή για να ήταν ορατή από τη στεριά.

Πηγή: in.gr