Συναγερμός στην Πάφο, μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου

Σε εξέλιξη φωτιά στην περιοχή Κοίλης- Τσάδας – Τάλας – Αγίου Νεοφύτου

Φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Κοίλης- Τσάδας- Τάλας – Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο γύρω στις 4:05 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή η φωτιά που εκδηλώθηκε από την περιοχή της Κοίλης και κατευθύνθηκε στην περιοχή του Αγίου Νεοφύτου όπου βρίσκεται και η Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Νεοφύτου αλλά και πολυάριθμες κατοικίες στο Μελισσόβουνο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, η φωτιά κατακαίει ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων μεταξύ των κοινοτήτων Τσάδας, Κοίλης και Τάλας παρά το Μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου, άγνωστης έκτασης μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή το Μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου κινδύνεψε αλλά προστατεύθηκε.

Άμεσα στην σκηνή έσπευσαν για την κατάσβεση της μέλη του πυροσβεστικού σταθμού Πάφου, Πόλης Χρυσοχούς, με έξι πυροσβεστικά οχήματα υπό τον υπεύθυνο Επαρχιακό των Πυροσβεστικών Σταθμών Πάφου.

Επίσης στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν απότο Τμήμα Δασών τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από την Υπηρεσία Θήρας και μια Φορητή Μονάδα Πυρόσβεσης. Ενεργοποιούνται επίσης και τα 2 ελικόπτερα πυρόσβεσης και αποστάλθηκε και επιπρόσθετη βοήθεια από το Τμήμα Δασών και την Υπηρεσία Θήρας.

Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τα αίτια πρόκλησης της θα διερευνηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Κεντρική φωτογραφία atlas fireteam