Συνάντηση με Τσαβούσογλου-Δένδια – Στη Σύνοδο και ο Κύπριος ΥΠΕΞ

Συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα έχει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο περιθώριο της Συνόδου Δωρητών για τους πληγέντες από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιείται την Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση αναμενόταν να αρχίσει γύρω στις 14.00 ώρα Κύπρου.

Υπενθυμίζεται πως, όπως έχει ανακοινωθεί και το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σύνοδο Δωρητών θα συμμετάσχει και ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Αναφερόμενος στη σημερινή σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως συζητηθούν τα προβλήματα που συνεχίζουν να προκύπτουν από τη συνεχιζόμενη Ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, και πρόσθεσε πως η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μαριούπολη δεν βοηθά καθόλου.

Πρόσθεσε πως η συνάντηση των ΥΠΕΞ θα αποτελέσει ευκαιρία για να ενημερωθούν από τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ για την «πολύ σημαντική επιτυχία», όπως είπε ο κ. Δένδιας, της συμφωνίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας. Η συμφωνία αυτή, συνέχισε, είναι κάτι στο οποίο η Ελλάδα «είχε επενδύσει πάρα πολύ» κατά την έκφρασή του.

Πηγή: ΚΥΠΕ