Συνάντηση Προέδρου ΔΗΣΥ κ. Αννίτας Δημητρίου με ΠΑΣΥΚΙ

Της Αλεξίας Καφετζή

Με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) συναντήθηκε χθες στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου από κοινού με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο και Πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας κ. Ευθύμιο Δίπλαρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα που αφορούν ευρύτερα τη δημόσια υγεία, το ΓΕΣΥ καθώς και ο πολύ ουσιαστικός ρόλος που διαδραματίζουν καθημερινά τα δημόσια νοσηλευτήρια και οι κυβερνητικοί γιατροί στη διαφύλαξη της υγείας όλων μας.

Με κοινή συνισταμένη αυτό το γεγονός, ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ΓΕΣΥ, η κ. Δημητρίου τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι η στήριξη στο έργο τους από μέρους του ΔΗΣΥ είναι και θα συνεχίσει να είναι έμπρακτη και ουσιαστική σε όλα τα επίπεδα.

Συζητήθηκαν επίσης και ζητήματα που άπτονται της οικονομικής βιωσιμότητας των δημοσίων νοσηλευτηρίων με την ηγεσία του ΔΗΣΥ να διαβεβαιώνει πως θα λειτουργήσει εποικοδομητικά και εντός της Βουλής των Αντιπροσώπων προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και να ληφθούν συνολικά οι απαραίτητες αποφάσεις προς επίλυση των ζητημάτων καθώς και ενίσχυσης της πολύ σημαντικής κοινωνικής κατάκτησης που είναι το ΓΕΣΥ.

Η ηγεσία του ΔΗΣΥ θα έχει ανάλογες συναντήσεις και με άλλους φορείς και συντεχνίες με άξονα τον τομέα της υγείας και το επόμενο διάστημα.