Συνάντηση Συλικιώτη με Τοτάλ-Επιδιώκεται επίσπευση υπογραφής


Διαβάστε επίσης, “Kρίσιμη μέρα για το δανεισμό από ημικρατικούς” και “Εφημερίδες: Eγχώριος δανεισμός από ημικρατικούς”.


Παράλληλα, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαβούλευση για το συμβόλαιο των Ιταλο-Κορεατών, όσον αφορά τα οικόπεδα δύο και τρία και απομένει η κατάληξη στις τεχνικές και οικονομικές προτάσεις.

Βασικοί λόγοι της επιδίωξης για επείγουσα υπογραφή των συμβολαίων με τις δυο κοινοπραξίες ανέφερε ο κ. Συλικιώτης στο ΡΙΚ, είναι η ανάγκη να σταλεί ισχυρό μήνυμα για την κυπριακή οικονομία από τη συνεργασία με κολοσσούς και η ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών, ώστε να αρχίσει το συντομότερο η κατασκευή των υποδομών.

Αυτή, τόνισε, είναι η βάση πάνω στην οποία η Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων θα στηρίξει τις διαδικασίες, ούτως ώστε να προσελκύσει επενδυτές.

Εντός του 2013, βάση χρονοδιαγράμματος, πρέπει να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική προετοιμασία και τη διετία 2014-2015, να καταρτιστούν οι μελέτες και να επιλεγεί στρατηγικός επενδυτής.

Σε μια άλλη εξέλιξη, εντός της εβδομάδας συζητούνται οι σχεδιασμοί και τα χρονοδιαγράμματα για κατασκευή τερματικού πετρελαιοειδών στο Βασιλικό, σε σύσκεψη που θα έχει ο κ. Συλικιώτης με την ομάδα η οποία έχει αναλάβει να εκπληρώσει την συμφωνία με τον ολλανδικό κολοσσό Βόπακ Όιλ.

Θα απαιτηθούν δύο έτη για την ανέγερση του κρατικού τερματικού πετρελαιοειδών.

Σύμφωνα με τον υπουργό αναμένεται να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ενώ προσβλέπει σε σταθερά ετήσια έσοδα για το κράτος από την δημιουργία του κρατικού αλλά και ιδιωτικού τερματικού στο Βασιλικό.