Συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον πρόεδρο και την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης είχε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι έγινε μια πολύ ουσιαστική και εις βάθος συζήτηση για θέματα άμυνας, εξωτερικής πολιτικής, ενέργειας και φυσικά το Κυπριακό, θέματα που όπως προκύπτει και μέσα από τη συζήτηση που έγινε συνδέονται μεταξύ τους.

Υπογράμμισε ότι ο κοινός στόχος και το ζητούμενο είναι πώς μπορούμε να πετύχουμε τη λύση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε δεδομένα που προκύπτουν από τα άλλα θέματα, τα οποία προανέφερε, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προοπτικές να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι υπάρχουν κοινές ανησυχίες και κοινές προσεγγίσεις σε πολλά από τα θέματα που συζητήθηκαν και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα συζητηθούν και πάλι στην επόμενη συνάντηση, στην οποία θα συζητηθούν επίσης θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, θέματα τα οποία απασχολούν την καθημερινότητά μας και την κυπριακή κοινωνία.

Σημείωσε ότι θεωρεί θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν συγκλίσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμιά απολύτως περίπτωση ότι δεν υπάρχει σεβασμός στις όποιες αποφάσεις και διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι η δεύτερη συνάντηση με τον υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, επικεντρώθηκε στο Κυπριακό, στα γεωπολιτικά, στα ζητήματα της ενέργειας και πώς αφορούν, ή πώς επηρεάζουν τις κινήσεις σε ότι αφορά το Κυπριακό και θέματα άμυνας, σημειώνοντας ότι η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική και ότι έγινε ουσιαστική συζήτηση, η οποία σε κάποια σημεία ήταν και πολύ διεξοδική.