Συναυλία στη Μητρόπολη Ταμασού “Από το ’21 στο ’55”

Την Κυριακή, 15 Μαΐου 2022, στο ανοικτό θέατρο της Μητροπόλεως Ταμασού στο Επισκοπειό έλαβε χώρα συναυλία με τίτλο «Από το ‘21 στο ‘55».

Πριν την έναρξη του προγράμματος της συναυλίας, η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής με επικεφαλής τον Μητροπολίτη της κ. Ησαΐα, στην παρουσία του έντιμου Υπουργού Γεωργίας κ. Κώστα Καδή, τίμησε με την ύψιστη τιμητική διάκριση της Μητροπόλεως, το σταυρό του Αγίου Ηρακλειδίου, τον επιζώντα αγωνιστή του Β’ Παγκοσμίου πολέμου κ. Παύλο Κασάπη, ο οποίος κατάγεται από τον Λυθροδόντα.

Στη συνέχεια, με βαθειά συγκίνηση ο τιμώμενος  ευχαρίστησε τόσο τον Πανιερώτατο όσο και τον Υπουργό Γεωργίας.

Ακολούθησε το πρόγραμμα της συναυλίας, το οποίο περιελάμβανε θεατρικά δρώμενα από τη συμμετοχή των Κυπρίων στην επανάσταση του 1821 και τη σύλληψη  και δίκη του Λουκά Κουταλιανού, καθώς και τραγούδια αφιερωμένα στους αγωνιστές του 1821 και του 1955 – 1959.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η χορωδία της Μητροπόλεως Ταμασού «Ταμασέων Ωδές».

Στο τέλος της εκδήλωσης εψάλη ο Εθνικός Ύμνος και ακολούθησαν οι ευχαριστίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού προς τους συμμετέχοντες, τους διοργανωτές και όλους τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους.

Να αναφερθεί ότι τα έργα και οι στίχοι ήταν του κ. Νίκου Παπακλεοβούλου σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του κ. Χρίστου Κκάλλοου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός από τους προαναφερθέντες, ο Πρωτοσυγκελλεύων και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού και Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος,  η εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αστυνομίας, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, κ. Χρίστος Χρίστου, η Δήμαρχος Λευκονοίκου, κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, κοινοτάρχες, θρονικοί επίτροποι, ο πρόεδρος του συμβουλίου ιστορικής μνήμης και του αγώνα της ΕΟΚΑ, κ. Ανδρέας Μαϊμαρίδης, εκπρόσωποι του AHEPA-(American Hellenic Educational Progressive Association), συγγενείς των αγωνιστών και αρκετός κόσμος που προσήλθε να τιμήσει τους ήρωες.

 

Γραφείο Τύπου

Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής