Συνεχίζονται τα απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα σε νηπιαγωγεία της Λεμεσού

Τέσσερα μέχρι στιγμής ιδιωτικά νηπιαγωγεία στη Λεμεσό έχουν λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα απειλής για ύπαρξη βόμβας, με την Αστυνομία να βρίσκεται από το πρωί σε κινητοποίηση για προληπτικές έρευνες.

Σε όλες τις περιπτώσεις, όπως και χθες στη Λευκωσία, το ηλεκτρονικό μήνυμα είναι το ίδιο, γραμμένο στα αγγλικά και αποστέλλεται από άτομο που ισχυρίζεται ότι, μισθοφόρος του έχει τοποθετήσει καλά κρυμμένο εκρηκτικό μηχανισμό στις εγκαταστάσεις του σχολείου, κι αν δει παρουσία αστυνομίας ή ύποπτες κινήσεις, θα τον πυροδοτήσει.

Ο αποστολέας του ηλεκτρονικού μηνύματος ζητά τη μεταφορά 80,000 δολαρίων Αμερικής, υπό μορφή κρυπτονομίσματος, σε συγκεκριμένο λογαριασμό bitcoin, μέχρι το τέλος της εργάσιμης μέρας, ώστε να δώσει εντολές στον μισθοφόρο του να απομακρυνθεί.

Το πρωί, πυροτεχνουργός και ανιχνευτικοί σκύλοι πραγματοποίησαν έρευνες σε δυο νηπιαγωγεία της Λεμεσού, ενώ μέχρι πριν λίγο η Αστυνομία ενημερώθηκε πως δυο ακόμη νηπιαγωγεία έλαβαν το ίδιο μήνυμα σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Σε καμία εκ των περιπτώσεων δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε από τις έρευνες, ενώ εκτιμάται ότι παρόμοια ηλεκτρονικά μηνύματα έχουν αποσταλεί και σε άλλα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, που ωστόσο δεν έχουν ακόμη διαβαστεί από τη διεύθυνση τους.

Οι προσπάθειες των διωκτικών αρχών εστιάζονται στον εντοπισμό του αποστολέα, οι ενέργειες του οποίου προκαλούν αναστάτωση σε παιδιά και νηπιαγωγούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ