ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΟΥΣΙΔΗ: Ο ΔΗΣΥ χρειάζεται νέους, καταξιωμένους, οραματιστές…

Διεκδικεί θέση στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ και έχει τις ικανότητες να ανταπεξέλθει. Νέα πνοή, νέες ιδέες, ίδιες αξίες χρειάζεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ότι δηλαδή πρεσβεύει και ο κ. Πόλυς Κουρουσίδης.
Αυτοί είναι και οι τρεις πυλώνες στους οποίους στηρίζει την ψήφο των συναγερμικών.
Ο κ. Κουρουσίδης παραχώρησε μια όμορφη συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας και μιλά για το… νέο Δημοκρατικό Συναγερμό, τον ρόλο του και γιατί πρέπει να τον ψηφίσουν.
κ. Κουρουσίδη, η αλήθεια είναι ότι σας έχουμε συνηθίσει σε άλλο ρόλο σαν Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιστημόνων Εκτιμητών Κύπρου να παρεμβαίνετε για θέματα περί ακινήτων και οικονομίας και όχι σαν πολιτικό. Τι σας ώθησε να διεκδικήσετε μια θέση στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ;

Τα κοινά και η προσφορά στο κοινό πάντα ήταν στις προτεραιότητες μου. Σίγουρα η εμπλοκή μου με τα ακίνητα και οι δημόσιες μου παρεμβάσεις για το εν λόγω θέμα επισκίασαν οτιδήποτε άλλο γιατί άλλωστε η προσφορά δεν πρέπει να δημοσιοποιείται. Επίσης, στα φοιτητικά μου χρόνια είχα ενεργή εμπλοκή στα κοινά του Πανεπιστημίου Κύπρου ως στέλεχός της Πρωτοπορίας την οποία υπηρέτησα από διάφορα πόστα αλλά και ως μέλος της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου και εκπρόσωπος των Φοιτητών στην Σύγκλητο. Τώρα όσο αφορά την απόφαση μου για διεκδίκηση μίας θέσης στο πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ κύριο λόγο έπαιξε το ότι χάσαμε τις εκλογές, και πιστεύω ότι με τις γνώσεις μου και εμπειρίες που απόκτησα 20 χρόνια στην αγορά ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας μπορώ να βοηθήσω στη νέα προσπάθεια που συντελείται για ανασυγκρότηση της παράταξης μας υπό την κα. Δημητρίου και τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη που θα εκλέγουν για να παραμείνει ο ΔΗΣΥ ενωμένος, πρώτος και πρωτοπόρος. Οι διορισμοί και οι θέσεις δεν ήταν κάτι που με ενδιαφέρουν και για αυτό ασχολούμαι τώρα που βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση.
Μιας και το αναφέρατε, γίνεται μεγάλη συζήτηση για τον ρόλο του ΔΗΣΥ. Εσείς τι πιστεύετε και τι θα στηρίξετε σε ενδεχόμενη εκλογή σας;
Τις εκλογές τις κέρδισε ο κ. Χριστοδουλίδης και κυβέρνηση είναι ή θα πρέπει να είναι αυτοί που τον στήριξαν. Ο ΔΗΣΥ είχε υποψήφιο, χάσαμε και θα πρέπει να είμαστε αντιπολίτευση. Και δεν εννοώ μόνο υπεύθυνη που σαν κόμμα πάντα είμαστε υπεύθυνο και αυτό εννοείται αλλά θα είμαστε σαν το μεγαλύτερο κόμμα η Αξιωματική Αντιπολίτευση, με σκιώδη κυβέρνηση για να παρακολουθούμε κάθε βήμα της κυβέρνηση Χριστοδουλίδη. Να την παρακολουθούμε όχι απλώς για να την κρίνουμε αλλά να επεμβαίνουμε εκεί που χρειάζεται αυστηρά για να κρατήσουμε την χώρα στην σωστή πορεία. Ο ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν πρέπει να παραχωρηθεί σε άλλο κόμμα και δη στο κόμμα της Αριστεράς γιατί αυτό θα είναι μέγα σφάλμα. Ο ΔΗΣΥ σαν το μεγαλύτερο κόμμα με την μεγαλύτερη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση έχει καθήκον στην κοινωνία να ελέγχει την κυβέρνηση και να την κρίνει οπού αυτή ξεφεύγει από την σωστή πορεία.
Θεωρείτε ότι ο ΔΗΣΥ περνάει κρίση;
O ΔΗΣΥ περνάει μια δύσκολη περίοδο και όχι κρίση. Κρίση θα είχαμε αν χάναμε τις εκλογές και δεν είχαμε στελέχη και απλά μέλη να διεκδικούν τις θέσεις που καλούμαστε σαν κόμμα να ψηφίσουμε στις 6 Μαΐου. Έχουμε τρεις αξιόλογες επιλογές για Αναπληρωτή Πρόεδρο, εφτά υποψηφίους για τις θέσεις του Αντιπροέδρου και 65 υποψηφιότητες για 25 θέσεις στο πολιτικό γραφείο. Και ας μην ξεχνάμε τα αξιόλογα στελέχη που δεν τρέχουν στις εκλογές τα οποία θα μπορούσαν να γεμίσουν ακόμη ένα ψηφοδέλτιο. Ο ΔΗΣΥ είναι κτισμένος σε στέρεες βάσεις και δεν φοβάται ούτε να χάνει εκλογές ούτε προβλήματα που προκύπτουν μετά από μία δεκαετή διακυβέρνηση. Σίγουρα οι σειρήνες της εξουσίας ηχούν ωραία στα αυτιά κάποιων και επιθυμούν να είναι κοντά στην κυβέρνηση. Οι σειρήνες όμως αποπροσανατολίζουν από τον σκοπό και ο αυτοσκοπός ενός κόμματος δεν είναι να είναι κυβέρνηση αλλά χρήσιμο κόμμα από οποιοδήποτε πόστο τον κατατάξει η κοινωνία. Η κοινωνία μας κατέταξε στην αντιπολίτευση και εκεί θα πρέπει να ασκήσουμε τον σωστό ρόλο , την αυστηρή εποικοδομητική αντιπολίτευση και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας μεσω της βουλής .
Ναι αλλά κατά την διάρκεια της προεκλογικής ακούστηκαν χαρακτηρισμοί που δεν ξεχνιούνται εύκολα όπως αποστάτες, δούρειοι ίπποι κτλ. Ποια η άποψη σας για αυτούς που έκαναν άλλη επιλογή από την επίσημη υποψηφιότητα του κόμματός.
Καταρχήν η υποψηφιότητα του κόμματός ήταν μία δεν υπάρχει επίσημη και ανεπίσημη. Η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου η οποία θεωρώ ότι θα μπορούσε να κερδίσει. Γιατί δεν κέρδισε; Επειδή επήλθε ο διχασμός. Ξέρετε μπαίνω στην πολιτική για να λέω την άποψη μου και να λέω αλήθειες. Η υποψηφιότητα Αβέρωφ πολεμήθηκε όσο καμία άλλη υποψηφιότητα. Και για να είμαι ξεκάθαρος δεν εννοώ από τον κ. Χριστοδουλίδη ο όποιος είχε κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα. Εννοώ από στελέχη πρώην και νυν τα οποία επέλεξαν να στηρίξουν άλλο υποψήφιο και δεν ξεκαθάρισαν την θέση τους. Δεν εννοώ στελέχη που επίσημα πήγαν με τον κ. Χριστοδουλίδη και το ξεκαθάρισαν επισήμως και παρέδωσαν τις θέσεις που είχαν με αξιοπρέπεια όπως π.χ ο κ. Λετυμπιώτης όπου η συμπεριφορά ήταν καθόλα έντιμη. Μιλώ για στελέχη του ΔΗΣΥ τα οποία δεν έδωσαν το 100% των δυνάμεων τους για την επικράτηση του κ. Νεοφύτου.
Σε περίπτωση εκλογής σας ποιος θα θέλατε να είναι ο ρόλος σας;
Ο ρόλος μου θα εξαρτηθεί από που θεωρεί η πρόεδρος μας ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερο. Σίγουρα σε θέματα οικονομίας και ακινήτων όπου έχω αρκετές γνώσεις λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας θα ήταν κάτι που θα με ενδιάφερε. Ειδικότερα στο κόμμα θα ήθελα να προσφέρω στην αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό του καθώς και θα ήθελα να έχω επαφή με τον κόσμο και με τις Τοπικές επιτροπές για να αφουγκράζομαι καλυτέρα τα προβλήματα της κοινωνίας.
Τέλος τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στα μέλη που θα ψηφίσουν σε λίγες μέρες:
 Θα ήθελα να με εμπιστευτούν με την ψήφο τους και να γνωρίζουν ότι όταν τους μιλώ θα τους κοιτώ στα μάτια. Ειλικρινά και με καθαρές απόψεις. Δεν έχω να κερδίσω κάτι από την πολιτική αντιθέτως ίσως θα χάσω αλλά το κάνω για να προσφέρω στην κοινωνία και στην χώρα μας.