Συννεφιασμένος ο καιρός με βροχές στα ορεινά – Δείτε την πρόγνωση

Συννεφιασμένος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα με βροχές στα ορεινά.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, το απόγευμα αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

Η πρόγνωση του καιρού: 

Ασθενής χαμηλή πίεση αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα, κατά διαστήματα, θα παρατηρείται αραιή σκόνη.

Σήμερα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, που αναμένεται να δώσουν τοπικά, κυρίως στα ορεινά, ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί μέτριοι 4 και τοπικά μέχρι ισχυροί 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα ανατολικά παράλια γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Την Κυριακή από το μεσημέρι και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα ορεινά, βόρεια και ανατολικά. Τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιονόνερο ή χιόνι.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, ενώ μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακά μικρή πτώση για να διατηρηθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

πηγή: SIGMALIVE