Σύννεφο «ιπτάμενος δίσκος» σκέπασε την Προύσα

Ήταν το πρωί της Πέμπτης που οι εικόνες από ένα σύννεφο με τη μορφή «ιπτάμενου δίσκου»

 Εικόνα από το εντυπωσιακό σύννεφο στην Προύσα της Τουρκίας ήταν άκρως μαγευτική. Οι πολίτες, μαγεμένοι από τις εικόνες, απαθανάτισαν με τις φωτογραφικές μηχανές και τα κινητά τους τις εντυπωσιακές εικόνες. Δεν ήταν μάλιστα εκείνοι που άρχισαν να παρομοιάζουν το σύννεφο με UFO.

Εκατοντάδες φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του κόσμου αφού κοινοποιήθηκαν από πολίτες μέσα από τους λογαριασμούς τους στα social media.  Το εντυπωσιακό σύννεφο, το οποίο έγινε ορατό στις περιοχές Kestel, Gursu, Yildirim, Osmangazi και Nilufer στην Προύσα, παρέμεινε για μία ώρα.

Η εξήγηση για το εντυπωσιακό φαινόμενο

Τα σχήματα των νεφών, σύμφωνα με πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν στον ιστότοπο της Γενικής Διεύθυνσης Μετεωρολογίας, σχηματίζονται λόγω των διακυμάνσεων του ανέμου που προκλήθηκαν από την ταχύτητα. Το σύννεφο με τον συγκεκριμένο σχηματισμό, όπως ανέφεραν οι ειδικοί, ήταν πολύ σπάνιο.

ΣΥΝΝΕΦΟ2

«Κάνουμε επίσης προγνώσεις καιρού από αυτά τα σύννεφα. Ξέρουμε ότι όταν βγουν τα σύννεφα από εκεί που δύει ο ήλιος, τότε ο καιρός θα χαλάσει. Η θερμοκρασία στην περιοχή είχε ανέβει χθες στους 25-26 βαθμούς, κάτι που ήταν σημαντικό», εξηγεί μετεωρολόγος.

ΣΥΝΝΕΦΟ 1

Μετά από τον συγκεκριμένο σχηματισμό των συννέφων, όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος, περίμεναν να βρέξει στην Προύσα. Μερικές φορές ένα σύννεφο ιόντων, όπως σημείωσε, εμφανίζεται λίγο πριν σεισμό.

ΣΥΝΝΕΦΟ 3

Παρόμοια σύννεφα είχαν σχηματιστεί στον ουρανό και στον σεισμό του 1999.

πηγή: in.gr