ΣΥΠΑΛΚ: Αντιδρούν εκ των υστέρων οι Ναυτικοί Πράκτορες για το λιμάνι Λεμεσού

{loadposition ba_textlink}

Για εκ των υστέρων ανακοίνωση του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων και όχι εκ των προτέρων προσπάθεια να εξευρεθεί λύση, μιλά ο ΓΓ της ΣΥΠΑΛΚ Ευγένιος Ζήνωνος, σχολιάζοντας την αντίδραση του Συνδέσμου στην αποχή του προσωπικού του λιμανιού Λεμεσού από υπερωριακή απασχόληση, αναφέροντας ότι είχαν ενημερωθεί γι` αυτό.

“Μετά από πάροδο 12 ημερών κάνετε την ανακοίνωση σας και τονίζετε τα επακόλουθα των συγκεκριμένων μέτρων, κατηγορείτε τις Συντεχνίες ΠΕΟ-ΣΥΑΛΚ-ΣΥΠΑΛΚ και ΔΕΟΚ, εμμέσως πλην σαφώς, ως ανεύθυνες (αφού υπεύθυνα ΣΕΚ-ΠΑΣΥΔΥ δεν απεργούν) και αναφέρεστε σε μια χούφτα προνομιούχων υπαλλήλων με πλήρως εξασφαλισμένα δικαιώματα και μισθούς οι οποίοι στραγγαλίζουν και κρατούν όμηρο το λιμάνι Λεμεσού”, αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο κ. Ζήνωνος.

Η εκ των υστέρων ανακοίνωση, προσθέτει, “δείχνει αφενός μεν την υποκρισία που σας διακρίνει και αφετέρου οι αναλήθειες που περιέχονται στη συγκεκριμένη ανακοίνωση δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την προσπάθειά σας να παραπλανήσετε τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, την κοινή γνώμη και όλους τους εμπορευόμενους στο λιμάνι Λεμεσού, ως επίσης και τους εργαζόμενους ιδιώτες εντός λιμένος”.

Κάνοντας λόγο για θράσος του Συνδέσμου να αποκαλεί ανεύθυνους τόσο τους υπαλλήλους της ΑΛΚ όσο και τις συντεχνίες στις οποίες ανήκουν, ο ΓΓ της ΣΥΠΑΛΚ αναφέρει ότι “αντί να αναφερθείτε στο Σύνδεσμό σας που στην τελευταία ετήσια Γενική Συνέλευση τόνισε εμφαντικά ότι η οποιαδήποτε αλλαγή στη λιμενική βιομηχανία είναι ένα πολυδιάστατο και σύνθετο ζήτημα με πολλές αποκλίσεις και κινδύνους και γενικότερα ότι η διαδικασία αποκρατικοποίησης πρέπει να εφαρμοστεί με προσοχή και σύνεση για να προστατευτεί το λιμάνι από εργατικές και άλλες ταραχές”.

Απευθύνει, επίσης, το ερώτημα πόσο υπεύθυνο θεωρούν οι ίδιοι το Σύνδεσμο, “αν πραγματικά πιστεύετε ότι όλα κυλούν ομαλά και σύμφωνα με τις προαναφερθείσες ανησυχίες σας” και “πόσο υπεύθυνοι είσαστε όταν διαβεβαιώνετε επίσημα στα ΜΜΕ ότι οι υπάλληλοι είναι διασφαλισμένοι, τη στιγμή κατά την οποία δεν υπάρχει καν το αυτονόητο; Έστω ένα σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης”.

“Πόσο υπεύθυνοι είσαστε όταν κατηγορείτε «μια χούφτα υπαλλήλων» που φωνάζουν και ζητούν μια πλοηγίδα εδώ και επτά χρόνια και αντί αυτού αναγκάζονται λόγω φιλότιμου και επαγγελματικής συνείδησης να εργάζονται ενάντια σε όλους τους κρατικούς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς ασφάλειας;”

Αλήθεια πιστεύετε πραγματικά ότι σήμερα θα υπήρχε λιμάνι ανοικτό εάν όλους τους υπαλλήλους του λιμανιού, που εκ των πραγμάτων αναγκάζονται να κάνουν δυο και τρεις δουλειές ταυτόχρονα (λόγω της απίστευτης υποστελέχωσης), δεν τους διακατείχε ένα φιλότιμο, μια συνείδηση έναν ενδιαφέρον ανιδιοτελές ή μήπως εσείς σαν Σύνδεσμος διεκδικείτε δάφνες ενδιαφέροντος γα την οικονομία του τόπου και όχι των δικών σας συμφερόντων, διερωτάται επίσης ο κ. Ζήνωνος.

Προτρέπει δε τον Σύνδεσμο εάν πραγματικά ενδιαφέρεται για τα τεκταινόμενα στο λιμάνι Λεμεσού να εμπλακεί ενεργά και εποικοδομητικά στην ομαλοποίηση των εργατικών διαφορών και όχι στην όξυνση των σχέσεων με τους υπαλλήλους της Αρχής και των συντεχνιών.

Πηγή: KYΠΕ