Σύσκεψη κομμάτων και ΠτΔ ζητά ο Καρογιάν

Ο κ. Καρογιάν είπε πως «σήμερα, όχι αύριο, η Κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει συγκεκριμένες ολοκληρωμένες προτάσεις στη βάση ξεκάθαρων στρατηγικών στόχων» και πως «σήμερα, όχι αύριο, τα θέματα της οικονομίας πρέπει να τεθούν επί τάπητος σε ειδική σύσκεψη των ηγετών των πολιτικών κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών».

Ο κ. Καρογιάν έκανε λόγο για «σοβαρό έλλειμμα ευθύνης και σοβαρή αδυναμία», αν όχι , «ανικανότητα αντιμετώπισης των πραγμάτων».

Είναι κοινή πλέον η διαπίστωση ότι τα χρονικά περιθώρια για τη λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων της κυπριακής οικονομίας εξαντλούνται, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και πρόσθεσε πως η χρονική μετάθεση της αντιμετώπισης των προβλημάτων τα καθιστά ακόμα πιο δισεπίλυτα.

«Αναστολές, δισταγμοί και αναβλητικότητα πρέπει να παραμεριστούν. Πρέπει παράλληλα η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την πολιτική και τη στρατηγική της και να παρουσιάσει το ταχύτερο ολοκληρωμένες προτάσεις», ανέφερε.

Είπε πως «αν η Κυβέρνηση βρίσκεται σε αμηχανία και σύγχυση, αν άλλα σκέφτεται και άλλα προωθεί ο Υπουργός Οικονομικών και άλλα έχουν κατά νου άλλοι παράγοντες της Κυβέρνησης και της κυβερνητικής παράταξης, όπως κραυγαλέα καταγράφηκε τις τελευταίες μέρες, τότε δικαιολογημένα ο κάθε πολίτης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι απουσιάζει σαφής βούληση για αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων».

«Όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας είναι αναστρέψιμη, όχι με τον αυτόματο πιλότο φυσικά αλλά με αποφασιστικές κινήσεις, με δραστικά μέτρα και αυστηρή εφαρμογή των αποφάσεων που θα ληφθούν», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Σήμερα, όχι αύριο, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με αίσθημα ευθύνης για ογκούμενα προβλήματα κυπριακής οικονομίας, ανέφερε ο κ. Καρογιάν, και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Φτάνει πλέον με μπαλωματικές λύσεις, ας προχωρήσουμε να υιοθετήσουμε εκείνα τα μέτρα που να μπορέσουν να τονώσουν και την ανάπτυξη και να δημιουργήσουν άλλες προοπτικές».

Όπως είπε, «δεν είναι η ώρα των όποιων πολιτικών ερεισμάτων ή κομματικών ερεισμάτων. Δεν είναι η ώρα εξυπηρέτησης του όποιου πολιτικού οφέλους ή του όποιου πολιτικού κόστους. Την ώρα που τα πράγματα δυσκολεύουν, δεν μπορούμε να έχουμε την πολυτέλεια εμείς να αναλωνόμαστε σε ακαδημαϊκές συζητήσεις ή ταυτόχρονα να προσπαθούμε να επιρρίπτει ευθύνες ο ένας στον άλλο».

«Είναι η ώρα που θα πρέπει πραγματικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Υπουργό Οικονομικών να ζητήσουν τη συμβολή και τη συνέργεια των πολιτικών κομμάτων, και βέβαια με εισηγήσεις και απόψεις, και να ληφθούν μέτρα σήμερα όχι χθες, σήμερα, ούτε αύριο. Αυτό έχει ανάγκη έχει η κοινωνία. Αυτό έχει ανάγκη η κυπριακή οικονομία», κατέληξε.