Τουρκία: Tο 2010 δραστηριοποιούνταν 2 εκ. εταιρείες


Διαβάστε επίσης, “Φαϊνάνσιαλ Τάιμς: Aναζωογόνηση συνομιλιών ΕΕ – Τουρκίας” και “Ας μαζέψουν τον Μπαγίς. Μας λέει, να μας σώσει ο Αλλάχ”.


Το 40.5 % των επιχειρήσεων αυτών δραστηριοποιούνται στο τομέα του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, των επιδιορθώσεων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, το 17.7% στο τομέα των συγκοινωνιών και της αποθήκευσης και το 12.9% στον κατασκευαστικό τομέα.

Συγκεκριμένα στο βιομηχανικό τομέα και το τομέα των υπηρεσιών ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται στα περισσότερα από δέκα εκ. άτομα.

Σε ό,τι αφορά το τομέα των εσόδων, το μεγαλύτερο μερίδιο έχει ο τομέας των κατασκευών.

 

Αισιόδοξοι για τουρισμό 33 εκ. το 2013 οι Τούρκοι αρμόδιοι 

Εκτιμήσεις ότι ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφθεί την Τουρκία το 2013 θα ανέλθει στα περίπου 33 εκ. εκφράζουν Τούρκοι αρμόδιοι.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων (TURSAB) Mπασαράν Ουλούσοϊ δήλωσε ότι τα έσοδα από τους τουρίστες θα ανέλθουν στα 25 δις δολάρια. Πιο δημοφιλείς προορισμοί στην Τουρκία είναι η περιοχή της Ατάλειας, η Κωνσταντινούπολη, η Καπαδοκία και τα νοτιοδυτικά παράλια.

Ο Ουλούσοϊ ανέφερε ότι αν και το 2012 ήταν μια δύσκολη χρονιά παγκοσμίως, ο τουρισμός στην Τουρκία δεν επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό και το διάστημα Ιανουαρίου -Οκτωβρίου 2012 η μείωση στις αφίξεις ήταν γύρω στο 2.4%.

Αναφορικά με τα ταξίδια των Τούρκων στο εξωτερικό, ανέφερε ότι δημοφιλείς προορισμοί είναι η Κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και η Ρωσία.

Πηγή ΚΥΠΕ