Τα «Χρυσά» κορίτσια της κυπριακής ΤV

Έχουν τρέλα με την μαγειρική και καθημερινά μας χαρίζουν τις γνώσεις σου μέσα από την συχνότητα του ΡΙΚ. Αγγελική Νικηφόρου,  Χρύσω Λέφου, Γαλάτεια Παμπορίδη σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

Της Νικολέτας Χρήστου

Oι «Χρυσές Συνταγές» προβάλλονται καθημερινά από τις 3-4μ.μ  από το ΡΙΚΕΝΑ. Παρουσιάζει η Αγγελική Νικηφόρου, ενώ κάθε Δευτέρα και Τετάρτη τα μαγειρέματα  αναλαμβάνει  η Χρύσω Λέφου, Τρίτη και Πέμπτη η αγαπημένη Γαλάτεια Παμπορίδη και την Παρασκευή δίπλα από την παρουσιάστρια  υπάρχει κάποιος σεφ.

«Όσο για τις συνταγές νομίζω καλύπτουμε όλη την γκάμα και φυσικά περνάμε σούπερ», θα μας πει η Χρύσω Λέφου λίγο πριν αρχίσουμε την συνέντευξη.
«Είναι μια καθημερινή  εκπομπή η οποία κατάφερε να μπει στα σπίτια του κόσμου. Είναι σημαντικό ο κόσμος να βλέπει ανθρώπους αυθεντικούς που να αγαπούν αυτό που κάνουν! Στη κουζίνα πρέπει να είσαι απλά ο εαυτός σου», συμπληρώνει η Αγγελική Νικηφόρου.
« Είναι μια ώρα που περνούμε ωραία. Όπως θα καλούσες μια φίλη σου και θα μαγείρευες μαζί της κάνοντας χαβαλέ. Γιατί η μαγειρική θέλει κέφι και καλή διάθεση», καταλήγει η Γαλάτεια Παμπορίδη.

Πώς είναι η συνεργασία μεταξύ τριών γυναικών;

Χ. Λ :Κοίτα μετά το γύρισμα πάω στο κομμωτήριο για εμφύτευση μαλλιών και στον πλαστικό (γέλια). Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα ούτε μαλλιοτραβήγματα είχαμε, ούτε μαχαιρώματα. Περνάμε τέλεια και αυτό νομίζω φαίνεται.
Α. Ν: Νομίζω οι τηλεθεατές έχουν καταλάβει τι τραβάω μαζί τους… αλλά τι να κάνω αντέχω! Στην δουλειά μας πρέπει να έχεις υπομονή και εγώ μάλλον την έχω ξεπεράσει μαζί τους! Αλλά τις αγαπώ πάρα πολύ γιατί είναι αυθεντικές και με προσέχουν σαν κόρη τους! (γέλια)
X.Λ: Εεεε σαν τη μάμα μου, θα έλεγα καλύτερα (γέλια)
Γ.Π. Σαν η μεγαλύτερη είναι χρέος μου να σας βάζω στη θέση σας! Ειδικά την Αγγελική!
Σπάνια βλέπουμε τέτοια χημεία.
Χ.Λ: Είμαστε πολύ τυχερές που στο ξεκίνημά μας είχαμε δίπλα μας την Αγγελική Νικηφόρου. Γνωρίζει καλά το αντικείμενο της και μας έχει βοηθήσει απίστευτα όπως και ο παραγωγός μας Μενέλαος Χατζηστυλλής. Είναι όλο το συνεργείο τέλειο και εγώ περνώ σούπερ στα γυρίσματα. Όταν δε στο πλατό συναντηθούμε και οι 3, τα πειράγματα δίνουν και παίρνουν.
Α.Ν: Όλα αυτά τα χρόνια στο επάγγελμα έμαθα πολλά και χρήσιμα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι ότι η τηλεόραση θέλει το “Εμείς” και όχι το “Εγώ”. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο η χημεία μας πέτυχε! Όλοι εργαζόμαστε για το καλό της εκπομπής και για όλον αυτό τον κόσμο που μας στηρίζει. Αισθάνομαι κι εγώ πολύ τυχερή που φέτος έχω δίπλα μου τόσο θετικούς και δοτικούς ανθρώπους. Γελάμε πάρα πολύ με τις κορούες μου και όταν έχουμε γύρισμα με την μια από τις δύο ή άλλη από το chat είναι ενήμερη για τα πάντα!
Γ.Π. Η αλήθεια είναι ότι είναι η αγαπημένη μου στιγμή της βδομάδας. Μόλις μπω στο στούντιο ξέρω ότι θα περάσω κάποιες ώρες με φίλους μου, που αγαπούν τόσο αυτό που κάνω όσο και εμένα την ίδια. Ε αυτό μόνο καλή χημεία μπορεί να κάνει.

Πείτε μας κάποιο ευτράπελο που συνέβη λίγο πριν ή μετά την έναρξη της εκπομπής;
Χ.Λ: Έπεσε το μικρόφωνο από την μπλούζα μου και η Αγγελική με έβλεπε περίεργα. Την είχαν ενημερώσει από το κοντρόλ και παρόλο που προσπάθησε να το «σώσει» on air τελικά κάναμε cut.
Α.Ν: Ένα μόνο; Κάψαμε τα κρεμμύδια γιατί πεταχτήκαμε δίπλα στο πλατό του Αδύναμου Κρίκου για να παίξουμε! Βάλαμε στη φωτιά κρέμα γάλακτος και την ξεχάσαμε! Γέμισα με αλεύρι την Γαλάτεια σε ανύποπτο χρόνο… και πολλά άλλα τα οποία η μοντέρ μας Παναγιώτα Χατζηστυλλη απομονώνει και φτιάχνει κατά διαστήματα τα promotion μας! (γέλια)

Γ.Π. Δεν έβαλα ζάχαρη στη σοκολατίνα στην πρώτη εκπομπή. Νομίζω είχα αλλάξει χρώμα μόλις το συνειδητοποίησα. Μετά από αυτό, έμαθα να διακωμωδώ τις παραλήψεις μου!

Ανανεώνεται η εκπομπή κα του χρόνου;
Χ.Λ: Δεν ξέρουμε ακόμα. Προς το παρόν προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε όσο πιο νόστιμα και γευστικά γίνεται αυτή τη σεζόν.
Α.Ν: Όπως είπε και η Χρύσω δεν έχουμε ακόμη ενημερωθεί. Εμείς συνεχίζουμε κανονικά τα γυρίσματα.

Μπορείτε να μας δώσετε μια εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια για τις μανούλες που θα θέλουν να φτιάξουν κάτι δημιουργικό με τα παιδάκια τους;

Χ.Λ. Ξέρω πόσο σου αρέσει να πειραματίζεσαι στην κουζίνα σου ειδικά με την ζαχαροπλαστική. Θα σου δώσουμε μια συνταγή  και περιμένω φωτογραφίες στο facebook όταν τα φτιάξεις με τα παιδιά σου. Καλή επιτυχία Νικολέτα!

Πασχαλινά κουλούρια με πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι Χωριάτικο
2 φακελάκια βανίλια
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
½ φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη
2 αυγά
6 κουταλιές καλά γεμάτες (300γρ.) γιαούρτι
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
½ φλ. χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
Για την επικάλυψη
1 αυγό
1 ½ φλ. σησάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα σουρωτήρι βάζετε το σησάμι, το ξεπλένετε με νερό, το στραγγίζετε και το βάζετε σε ένα δίσκο στον οποίο έχετε στρώσει μία πετσέτα κουζίνας. Το σκεπάζετε για να μη στεγνώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C και βάζετε αντικολλητική λαδόκολλα σε 2 ταψιά.  Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάτε δυνατά για 1 λεπτό, να μαλακώσει καλά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λεπτά περίπου. Με μία σπάτουλα μαζεύετε τη ζύμη από τα τοιχώματα του μίξερ και χτυπάτε για ακόμη 3 λεπτά. Βάζετε το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και το γιαούρτι. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, το 1/3 από το μίγμα του αλευριού, το χυμό πορτοκαλιού στο οποίο διαλύετε τη μαγειρική σόδα και σιγά – σιγά το υπόλοιπο αλεύρι. Αλευρώνετε μία επιφάνεια, παίρνετε λίγη ζύμη, την ανοίγετε σε μπαστουνάκι με διαστάσεις 25Χ1εκ. (Προσοχή να μην είναι πολύ χοντρά γιατί θα φουσκώσουν). διπλώνετε σαν πέταλο και μετά περνάτε το 1 κορδονάκι επάνω στο άλλο σχηματίζοντας μικρές πλεξούδες. Αν θέλετε κάνετε στεφανάκι ανοίγοντας το μπαστουνάκι 35εκ. και ενώνοντας τις άκριες. Ή κάνετε το σχήμα S. Βάζετε την επάνω πλευρά από τα κουλουράκια στο σησάμι και τα τοποθετείτε στο ταψί αφήνοντας 2-3 εκ. μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Με ένα πιρούνι χτυπάτε καλά το 1 αυγό και αλείφετε τα κουλούρια.  Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.

ΦΩΤΟ: Down Τοwn/ Δημήτρης Βαττής, Styling: Shona Muir.