Τα είπε ΟΛΑ ο νεαρός στις Αρχές για τα κλοπιμαία

Συνολικά έξι υποθέσεις διαρρήξεων και τριών κλοπών οχημάτων στη Λεμεσό διερευνώνται εναντίον του 21χρονου που συνελήφθη χθες βράδυ μετά από καταδίωξη στη Λεμεσό. Ο ύποπτος, που τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση το πρωί, υπέδειξε σημεία όπου βρίσκονταν κλοπιμαία οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος, καθώς και 19χρονος συνοδηγός του, συνελήφθηκαν μετά από επεισοδιακή καταδίωξη που σημειώθηκε γύρω στις δέκα το βράδυ στο κέντρο της Λεμεσού. Συγκεκριμένα, ο οδηγός αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο από μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού και αφού ανέπτυξε ταχύτητα προσπάθησε να διαφύγει.

Στην προσπάθειά του αυτή φέρεται να προέβη σε σωρεία τροχαίων παραβάσεων, ενώ φτάνοντας στην οδό Αγίας Φυλάξεως, παραβιάζοντας κόκκινο φωτεινό σηματοδότη, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, που οδηγούσε 61χρονη. Το ύποπτο όχημα συνέχισε να κινείται και τελικά ανακόπηκε σε σημείο της οδού Θεσσαλονίκης.

Όπως διαπιστώθηκε, οδηγός του οχήματος ήταν ο 21χρονος, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης σχετικά με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, ενώ συνοδηγός ήταν 19χρονος.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο νεαροί, έφερε αριθμούς εγγραφής άλλου αυτοκινήτου και πως αυτό είχε δηλωθεί στην Αστυνομία ως κλοπιμαίο.

Από τον έλεγχο στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και περιουσία για την οποία 21χρονος και 19χρονος δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε στην κατοχή τους. Εντός του οχήματος εντοπίστηκε μια πινακίδα εγγραφής, που ανήκει σε άλλο όχημα, το οποίο επίσης έχει καταγγελθεί ως κλοπιμαίο.

Ανακρινόμενος ο 21χρονος φέρεται να υπέδειξε σημεία στη Λεμεσό, όπου βρίσκονταν άλλα δύο κλοπιμαία οχήματα, τα οποία εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν.

Το πρωί οι δυο ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου το οποίο διέταξε την 8ήμερη προσωποκράτηση τους.