Τα εκρηκτικά δεν φέρνουν προαγωγή


Διαβάστε επίσης, Συνεχίζει να δυναμιτίζει το κλίμα ο Μπαγίς και “Μέρκελ: Το 2013 θα είναι πιο δύσκολο από το 2012”.


Σε δηλώσεις του στο Αρχηγείο Αστυνομίας και κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο, τα οποία συνδέουν το θέμα με προαγωγές στην Αστυνομία, ο κ. Αγγελίδης είπε πως από την πρώτη στιγμή έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες, επίσκεψη στο χώρο μελών της Αστυνομίας Λεμεσού και του ΤΑΕ Λεμεσού που διερευνούν την υπόθεση και ξεκαθάρισε ότι τα θέματα προαγωγών στην Αστυνομία άπτονται κανονισμών και προϋποθέσεων.

Πρόσθεσε ότι οι προαγωγές γίνονται από τον Αρχηγό Αστυνομίας με έγκριση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, ενώ ανέφερε ακόμη πως σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, της ανεύρεσης δηλαδή των εκρηκτικών, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής οποιοδήποτε θέμα για προαγωγή οποιουδήποτε μέλους της Αστυνομίας.

Ερωτηθείς αν αληθεύει ότι το μέλος της ΚΥΠ που έλαβε την πληροφορία αντί να ενημερώσει αμέσως την Αστυνομία μετέβη με άλλο συνάδελφο του στη σκηνή και βρήκαν τα εκρηκτικά, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι από την πρώτη στιγμή είχαν ενημερωθεί οι υπηρεσίες που θα έπρεπε να ενημερωθούν, επισκέφτηκαν τη σκηνή αμέσως και τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που τηρούνται σε ανάλογες περιπτώσεις.

«Στόχος μας είναι να προχωρήσουν τάχιστα οι έρευνες και να εξακριβωθεί ποια πρόσωπα ενέχονται στην υπόθεση».

Σημείωσε ακόμη πως τα εκρηκτικά που έχουν ανευρεθεί στο δρόμο Παρεκκλησιάς – Κελλακίου έχουν ήδη προωθηθεί για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα αλλά και ότι έχουν δοθεί οδηγίες όπως τα αποτελέσματα δοθούν το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες.

Ανέφερε παράλληλα πως την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι εξετάσεις προς κάθε κατεύθυνση και οποιαδήποτε πληροφορία διερευνάται με κάθε προσοχή και σχολαστικότητα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ