Τα επαγγέλματα του δημοσίου τομέα που δεν λογαριάζουν αργίες

Παρόλο το γιορτινό κλίμα που επικρατεί τις μέρες των Εορτών ορισμένοι συνεχίζουν να βρίσκονται επί το έργο ούτως ώστε να διαφυλάξουν την ασφάλεια και την υγεία των συμπολιτών μας.

Η Αστυνομία της Κύπρου κατά την Πρωτοχρονιά  θα λειτουργήσει με το σύστημα βάρδιας που ισχύει για όλες τις αργίες. Αυξανόμενες θα είναι οι περιπολίες και οι έλεγχοι της Αστυνομίας κατά την διάρκεια της Πρωτοχρονιάς.

Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν από την Αστυνομία θα υπάρχει συνεχής αστυνόμευση κατά τη διάρκεια των εορτών. Το προσωπικό της Αστυνομίας θα εργαστεί με αυξημένες περιπολίες και έλεγχους ούτως ώστε να αποτρέψει να χαθούν άλλες ζωές στην άσφαλτο.

Επίσης αυξημένες θα είναι οι περιπολίες της αστυνομίας και την διαφύλαξη των περιουσιών των κατοίκων της Κύπρου αφού κατά την διάρκεια των γιορτών παρουσιάζεται έξαρση της εγκληματικότητας. 

Η Αστυνομία θα βρίσκεται επί ποδός στο πλαίσιο αυτών των μέτρων. Όπως μας είπε το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις πρωινές ώρες όταν ο κόσμος θα αναχωρεί από τα νυχτερινά Κέντρα. 

Χαρακτηριστικά μας δήλωσαν ότι η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος αποτελεί την πρώτη αιτία για πρόκληση θανατηφόρων δυστυχημάτων και η Αστυνομία θα υποδεικνύει μηδενική ανοχή στις περιπτώσεις αυτές ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών. 

Έκκληση της Αστυνομίας είναι «Σε περίπτωση που πιείς μην οδηγήσεις» ούτως ώστε να μην ντυθεί καμία οικογένεια στα μαύρα.

Μια ευχή για το 2014 είναι «Πάνω από όλα να μας βρει με υγεία και οι πολίτες να φροντίζουν για την δική τους ασφάλεια όπως φροντίζουμε και εμείς ως Αστυνομία».

Ακόμη ένα τμήμα του Δημοσίου που θα είναι σε επιφυλακή όπως και σε κάθε αργία θα είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου

Η Εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Λίζα Κεμιρτζή μιλώντας στο 24H μας ανάφερε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου λειτουργεί επί 24ώρης βάσης 7 μέρες την εβδομάδα χωρίς αργία . 

Όπως μας είπε οι Πυροσβεστικοί σταθμοί θα επανδρώνονται με 106 άτομα σε Παγκύπρια βάση για τις ημέρες των γιορτών ούτως ώστε να βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό.

Για τις βροχές των τελευταίων ημερών μας είπε ότι δεν υπήρχε τεράστιο πρόβλημα αφού οι κλήσεις για τις όποιες κλήθηκε η Πυροσβεστική για βοήθεια ήταν περιορισμένες και συγκεκριμένα 10 κλήσεις χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα

Ένα μήνυμα για το νέο έτος που θα ήθελε να δώσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία όπως μας ανάφερε η κ. Κεμιρτζή είναι «Ότι καλύτερο για το 2014 και βεβαίως ο Κόσμος να γίνει πιο προσεκτικός ούτως ώστε να μην κινδυνεύουν ζωές από τις πυρκαγιές και να μην καταστρέφονται  περιουσίες»

Ακόμη μια δημόσια υπηρεσία η όποια θα λειτουργεί είναι οι υπηρεσίες Υγείας όπως τα νοσοκομεία της Κύπρου που θα λειτουργούν με την ίδια θέρμη όπως λειτουργούν και τις υπόλοιπες μέρες εκτός εορτών.

Τα νοσοκομεία που επίσης δουλεύουν επί 24ωρου βάσεως θα είναι ανοικτά για την φροντίδα των ασθενών.

Οι γιατροί της Κύπρου απέδειξαν ούτως η αλλιώς πολλές φορές ότι η φροντίδα των ασθενών τους είναι πρώτιστο καθήκον για αυτούς βάζοντας πολλές φορές την φροντίδα πάνω ακόμη και από τις ίδιες της οικογένειες τους.

Άλλες δημόσιες υπηρεσίες οι όποιες θα δουλεύουν κατά την διάρκεια των γιορτών θα είναι οι τομείς της Άμυνας με την ύπαρξη προσωπικού βάρδιας στα στρατόπεδα της Κύπρου, οι τηλεπικοινωνίες και η ηλεκτροδότηση που επίσης θα λειτουργούν με το σύστημα βάρδιας προσωπικού.