Τα κυπριακά διαβατήρια πρωταγωνιστούν στο #sellingfootball

Αναμένονται αργότερα εντός της ημέρας οι νέες δημοσιεύσεις στις οποίες τα #CyprusPapers συναντούν το #sellingfootball. 

Το καταρινό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera επανέρχεται μετά από ένα 10μηνο σιωπής για τα Cyprus Papers και τις αποκαλύψεις σχετικά με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα που κατέληξαν τελικά στον τερματισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Economy Today το Al Jazeera αναμένεται να προβεί σε δημοσιεύσεις που θα αφορούν τις πολιτογραφήσεις υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι είχαν επενδύσει στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κάποιοι από τους επενδυτές είχαν περάσει από την Κύπρο ούτως ώστε να λάβουν ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος.

Έχουν ενημερωθεί οι εμπλεκόμενοι που θα αναφέρονται στο νέο ρεπορτάζ ενώ για το όλο ζήτημα τηρείται σιγή ιχθύος από τις κρατικές υπηρεσίες και τα δικηγορικά γραφεία.

Σημειώνεται ότι το αρχικό ρεπορτάζ του Al Jazeera για τα Cyprus Papers είχε δημοσιευτεί τον Αύγουστο του 2020 ενώ ακολούθησε τον Οκτώβριο η δημοσίευση του βίντεο διάρκειας 1 ώρας το οποίο αποτέλεσε και το τελειωτικό χτύπημα στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Η δημοσιογραφική ομάδα του Al Jazeera προέβη χθες το απόγευμα σε δημοσιοποίηση ενός βίντεο διάρκειας 38 δευτερολέπτων, το οποίο αποτελεί το τρέιλερ του νέου δημοσιογραφικού πρότζεκτ με τίτλο #sellingfootball.

Αναμένονται αργότερα εντός της ημέρας οι νέες δημοσιεύσεις στις οποίες τα #CyprusPapers συναντούν το #sellingfootball.

 

πηγή: Economy Today