Τα νέα γυρίσματα της ταινίας «Rust» μετά τον πυροβολισμό της Χάτσινς από τον Μπάλντουιν

Η παραγωγή της ταινίας «Rust» θα συνεχιστεί τον Ιανουάριο, πάνω από ένα χρόνο μετά τον πυροβολισμό και τη δολοφονία της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα. Όμως η παραγωγή δεν θα επιστρέψει στο Νέο Μεξικό, όπου η ποινική έρευνα και η κρατική διαδικασία για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας παραμένουν ανεπίλυτες.

Η παραγωγή εξακολουθεί να αναζητά νέα τοποθεσία, αλλά η Καλιφόρνια είναι μια πιθανότητα, δήλωσε η Μελίνα Σπαντόνε, δικηγόρος της Rust Movie Productions LLC.

Η εταιρεία παραγωγής ανακοίνωσε συμβιβασμό στις 5 Οκτωβρίου με τον Μάθιου Χάτσινς, τον χήρο του κινηματογραφιστή. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η παραγωγή θα μπορέσει να συνεχιστεί μετά από διακοπή 15 μηνών. Ο Μάθιου ανέφερε σε δήλωσή του ότι η ολοκλήρωση της ταινίας θα ήταν ένας τρόπος «να αποτίσουμε φόρο τιμής στο τελευταίο έργο της Χλίνα».

Η Χαλίνα Χάτσινς πυροβολήθηκε ενώ προετοίμαζε μια σκηνή σε μια εκκλησία με τον ηθοποιό Άλεκ Μπάλντουιν, στις 21 Οκτωβρίου 2021. Ο Μπάλντουιν άνοιξε τη θήκη ενός όπλου, για το οποίο του είχαν πει ότι ήταν «κρύο» και αυτό πυροβόλησε. Η σφαίρα πέρασε μέσα από το σώμα της και καρφώθηκε στον ώμο του σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα. Η Χαλίνα μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο, όπου πέθανε. Ο Σόουζα, ο οποίος επιστρέφει για να ολοκληρώσει την ταινία, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αργότερα την ίδια μέρα.

Οι ερευνητές έχουν έκτοτε διαπιστώσει ότι η οπλοποιός, Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ, γέμισε με μία αληθινή σφαίρα στο όπλο του Μπάλντουιν. Κάμποσες ακόμα αληθινές σφαίρες βρέθηκαν επίσης στο πλατό.

Ορισμένοι από το συνεργείο της αρχικής παραγωγής έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για τη συνέχεια της παραγωγής της ταινίας, με έναν από αυτούς να δηλώνει στο Variety ότι «δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με αυτό».

Η αρχική παραγωγή γυρίστηκε βάσει συμφωνιών με τα εργατικά συνδικάτα της βιομηχανίας και η επανάληψη θα καλυπτόταν επίσης από τέτοιες συμφωνίες, δήλωσε μέλος της ομάδας παραγωγής. Είπε επίσης ότι η παραγωγή θα έχει έναν «υπεύθυνο ασφαλείας» στα γυρίσματα.

Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η ταινία και να παρουσιαστεί το έργο της Χάτσινς. Ορισμένοι από το αρχικό συνεργείο υποστήριξαν επίσης την ιδέα της ολοκλήρωσης του έργου.

«Θα ήθελα να τους δω να το τελειώνουν, γιατί αισθάνομαι ότι η Χαλίνα θα το ήθελε αυτό» δήλωσε στο Variety ο Εντ Πίκαρντ, ένας κτηνοτρόφος που χειριζόταν άλογα στην ταινία. «Θα μπορούσε να φέρει μια αίσθηση κλεισίματος της πονεμένης αυτής ιστορίας».

Δείτε το βίνεο:

*Με στοιχεία από variety.com

πηγή: in.gr