Τα smartphones αύξησαν το άγχος κατά 30%

Αμέτρητα mails, μηνύματα, αναρτήσεις. Σήμερα, περνάμε μεγάλο μέρος της μέρας μας συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και κολλημένοι στις κάθε είδους ηλεκτρονικές συσκευές.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με οποιονδήποτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας έχουν μετατρέψει σε εμμονή το διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ξεφύγουμε και να χαλαρώσουμε. Αν και οι συσκευές αυτές είχαν σαν στόχο να βοηθήσουν την επικοινωνίας μας, ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε εν κινήσει, τελικά αποδεικνύονται μεγάλο βάρος.

Μάλιστα, το 65% των συμμετεχόντων σε βρετανική έρευνα δήλωσε ότι θα ήθελε επιτέλους να απενεργοποιήσει τις συσκευές αυτές. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι συμμετέχοντες νιώθουν 30% πιο αγχωμένοι από τότε που ανακαλύφθηκαν τα «έξυπνα» κινητά.

Στη συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν 15 ενήλικες, κάτω των 40 ετών, οι οποίοι πέρασαν μία εβδομάδα με τις αγαπημένες ψηφιακές συσκευές τους, κάνοντας τη συνήθη για αυτούς χρήση και μία εβδομάδα χωρίς αυτές, ενώ καταγράφονταν τα επίπεδα άγχους τους.

Όλη η ομάδα κατέγραψε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα στρες την πρώτη εβδομάδα και η πλειοψηφία δήλωσε πιο χαλαρή και ευδιάθετη στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας.

«Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι η ψηφιακή εποχή έχει κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, αλλά όπως δείχνει η έρευνα, η ψηφιακή ζωή έχει το τίμημά της», δήλωσε η υπεύθυνη της έρευνας Frances Booth.

Πηγή: newsbeast.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.