Ταυρομαχίες βαμμένες με αίμα – Ντροπιαστικά βασανιστήρια σε ταύρο στην Βαλένθια της Ισπανίας

Ένα αποκρουστικό βίντεο που καταγράφει το βασανιστήριο που υφίσταται ένας ταύρος με «φλεγόμενα» κέρατα, στην Βαλένθια της Ισπανίας, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Οι τρομακτικές εικόνες ενός ταλαιπωρημένου ταύρου στην Ισπανία έχουν προκαλέσει εκκλήσεις για την απαγόρευση της «αποτρόπαιας» παράδοσης των ταυρομαχιών.

Το βίντεο που κοινοποιήθηκε από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων» (PETA) δείχνει έναν λευκό ταύρο να φαίνεται ταραγμένος καθώς οι ντόπιοι τον σέρνουν σε έναν δρόμο στη Βαλένθια. Φαίνεται να έχει ξύλο δεμένο στα κέρατά του, το οποίο φλέγεται σαν πυρσός.

Ο ταύρος με φλεγόμενα κέρατα είναι γνωστός ως «toro embolado» και αποτελεί ένα θέαμα που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει σε πολλές ισπανικές πόλεις κατά τη διάρκεια των ταυροδρομιών.

Το συγκλονιστικό βίντεο δείχνει το τρομοκρατημένο θηρίο να χτυπάει τα κέρατά του στο δρόμο.

Λίγο αργότερα σπρώχνει τα κέρατά του πάνω σε ένα δέντρο όπου φαίνεται να κολλάει καθώς διαπερνά τον φλοιό.

Στη συνέχεια, ένας άνδρας αρπάζει την ουρά του και την τραβάει δυνατά, αναγκάζοντας τον ταύρο να αποκολληθεί από το δέντρο.

Οι ντόπιοι συνεχίζουν να σέρνουν και να σπρώχνουν το νικημένο πλέον ζώο στο δρόμο, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι παρακολουθούν.

Σε μια ανάρτηση στο X, πρώην Twitter, η PETA αναφέρει: «Κοιτάξτε πόσο τρομοκρατημένος είναι αυτός ο ταύρος. Αυτή η αποτρόπαια παράδοση είναι αδικαιολόγητη βία που πρέπει να απαγορευτεί».

Μια δεύτερη ανάρτηση της ισπανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Κόμμα των Ζώων με το Περιβάλλον (PACMA) κατακεραυνώνει επίσης την παράδοση, η οποία έχει προκαλέσει όλο και περισσότερες διαμάχες και διαμαρτυρίες τα τελευταία χρόνια, με τους διαδηλωτές να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα βίαιο και αναχρονιστικό γεγονός.

Η ανάρτηση έγραφε: «Εθνική ντροπή. Αυτός ο ταύρος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ στο δημοφιλές φεστιβάλ του Πουζόλ, στη Βαλένθια, στις 7 Σεπτεμβρίου».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτή την κακομεταχείριση ξανά και ξανά στις πόλεις μας».

Ταυρομαχίες βαμμένες με αίμα

Οι ταυρομαχίες λαμβάνουν χώρα κυρίως σε μεγάλες αρένες τύπου αμφιθεάτρου. Δεκάδες χιλιάδες ταύροι πεθαίνουν στο ρινγκ κάθε χρόνο, καθώς οι τολμηροί ματαδόροι πειράζουν και καλοπιάνουν τα ζώα, ενώ προσπαθούν να αποφύγουν να ποδοπατηθούν ή να τραυματιστούν από τα κέρατά τους.

Το 2010, η καταλανική κυβέρνηση ψήφισε την απαγόρευση του θανατηφόρου αθλήματος στη βορειοανατολική περιοχή, αλλά το 2016 το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας ανέτρεψε την απόφαση αυτή, κρίνοντας ότι αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ισπανίας.

Οι ταυρομαχίες έχουν επίσης μια μακρά και φρικτή ιστορία απωλειών ανθρωπίνων ζωών. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 530 επαγγελματίες ματαδόροι έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα τραυματισμών που υπέστησαν σε τέτοιες εκδηλώσεις, τα τελευταία 300 χρόνια.

πηγή: iefimerida.gr