Τελεσίγραφο: 2024 κλείνουν την στρόφιγγα για ΟΚΥπΥ

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, με τον Γενικό Ελεγκτή να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα επιδόματα που λαμβάνουν οι γιατροί του δημοσίου και να δηλώνει χαρακτηριστικά πως «ό,τι επίδομα σκεφτεί ο ανθρώπινος νους το παραχώρησαν στους γιατρούς». 

Τον δημόσιο διάλογο ωστόσο  τις επόμενες ημέρες αναμένεται ότι θα απασχολήσει η ξεκάθαρη τοποθέτηση του υπουργείου Οικονομικών, ότι «η κρατική ενίσχυση του ΟΚΥπΥ δεν υπάρχει περίπτωση να παραταθεί πέραν της 31ης Μαϊου 2024», θέση με την οποία βεβαίως δεν συμφωνεί ο Οργανισμός, με τον πρόεδρο του Μάριο Παναγίδη να επικαλείται  την πανδημία και τις επιπτώσεις που είχε στη λειτουργία και κατ΄ επέκταση στα οικονομικά των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Σε ό,τι αφορά την έκθεση του,  ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε ότι «έχουν εντοπιστεί γιατροί οι οποίοι παίρνουν σε επίδομα μέχρι και τριάμισι φορές τον μισθό τους, αφού ο ΟΚΥπΥ έχει επιδοθεί σε μια άκρατη και άνευ ορίων παραχώρηση επιδομάτων». Έκανε λόγο για ελλιπή καταγραφή των ωρών στις οποίες διενεργούνται χειρουργικές επεμβάσεις και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η Υπηρεσία του ανησυχεί για το μέλλον του ΟΚΥπΥ καθώς δεν συμφωνεί με τις αισιόδοξες οικονομικές προβλέψεις του Οργανισμού, θέση με την οποία βεβαίως διαφώνησαν οι εκπρόσωποι του Οργανισμού.

Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι παρεμβάσεις του προέδρου της Επιτροπής ο οποίος άνοιξε πυρ κατά του γενικού διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών, για να δεχθεί ο ίδιος στη συνέχεια επίθεση από βουλευτές άλλων κομμάτων. Εξεμάνη ο Ζαχαρίας Κουλίας, επειδή ο Γιώργος Παντελή δεν παρευρέθηκε σε κάποιες συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου του ΟΚΥπΥ.

πηγή: Philenews