Τελικά πόσους… Πούτιν έχει η Ρωσία; – Viral το βίντεο με τους σωσίες του

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με Ρώσους που μοιάζουν στον Βλαντίμιρ Πούτιν

Viral έχει γίνει στα ρωσικά social media ένα βίντεο που δίνει τροφή για σχόλια ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί ουκ ολίγες σωσίες στις δημόσιες εμφανίσεις του: είτε για λόγους ασφαλείας είτε για λόγους υγείας.

Το σχετικό βίντεο, που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», υποστηρίζει ότι ο Πούτιν… διακωμωδεί τους συμπολίτες του, καθώς χρησιμοποιεί αντικαταστάτες του που του μοιάζουν σε ταξίδια που δεν θέλει ο ίδιος να κάνει.

Επιπλέον, με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι του στη Μαριούπολη, ένας από τους κατοίκους έσπευσε να επισημάνει ότι δεν ήταν ο Ρώσος πρόεδρος που επισκέφθηκε την ουκρανική πόλη, αλλά κάποιος που του μοιάζει πολύ. Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρεται στον λοβό του αυτιού του Ρώσου που παρίστανε τον Πούτιν.

Τελικά «Ποιος κυβερνά τη Ρωσία;», διερωτάται ο ομιλητής που ακούγεται στο βίντεο. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της «Daily Mail», δεν είναι σαφές ποιος έκανε το βίντεο, αλλά φαίνεται ότι έχει στόχο να προσεγγίσει τους Ρώσους που ενημερώνονται από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

«Η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στη Μαριούπολη το Σαββατοκύριακο ήταν συμβολική και σημαντική καθώς «πάτησε» στο έδαφος που έχει περιέλθει στον έλεγχο της Μόσχας κατά την διάρκεια των ένοπλων συγκρούσεων του τελευταίου έτους», αναφέρεται στο βίντεο ενώ, την ίδια ώρα, τίθεται το ερώτημα: «Ποιος επισκέφτηκε τη Μαριούπολη;»

Οι ειδικοί έχουν εντοπίσει εδώ και καιρό τις διαφορές στους σωσίες του Πούτιν. Όπως και μία μικρή κρεατοελιά στο πρόσωπό του που άλλοτε υπάρχει κι άλλοτε όχι. Επιπλέον, ένας από τους… Πούτιν, έχει ευθείες ρυτίδες στο πρόσωπό του ενώ ένας άλλος έχει λίγες.

«Αυτό είναι αδύνατο ακόμα κι αν έκανε ενέσεις botox», λέει ο αφηγητής στο βίντεο. «Προφανώς ο πιο αδύναμος σωσίας εστάλη στη Μαριούπολη», αναφέρει το βίντεο στα ρωσικά. «Ξέχασαν να του βάλουν σαγόνι», προσθέτει ο αφηγητής κάνοντας σύγκριση με προηγούμενες φωτογραφίες του Πούτιν από τις επισκέψεις του στη Σεβαστούπολη, στις 18 Μαρτίου και την Μόσχα τον Φεβρουάριο.

Από το 1999, υπάρχουν έντονες φήμες ότι ο Πούτιν υποβάλλεται τακτικά σε πλαστικές επεμβάσεις.

Την ίδια ώρα, όμως κυκλοφορούν ανυπόστατες πληροφορίες ότι όλο και περισσότεροι αντικαταστάτες του Πούτιν, έχουν υποβληθεί σε πλαστικές για να του μοιάσουν και παίρνουν όλο και πιο συχνά τη θέση του στον δημόσιο βίο, καθώς η υγεία του επιδεινώνεται συνεχώς.

Λέγεται ότι ο Πούτιν πάσχει από καρκίνο κι ότι βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο της νόσου Πάρκινσον.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας Κιρίλο Μπουντάνοφ έχει υποστηρίξει ότι παρατηρείται ευρεία χρήση σωσιών του Πούτιν μετά την εισβολή της Μόσχας στη χώρα του.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας, όπως λέει, γνωρίζει για τρεις σωσίες του Πούτιν, ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι είναι διαθέσιμοι. Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί εστιάζουν στο ύψος, τις χειρονομίες, τη γλώσσα του σώματος και τα αυτιά, καθώς είναι μοναδικά για τον κάθε άνθρωπο, όπως ο ίδιος επισημαίνει.

Πηγή: Πρώτο Θέμα