Τελικά τι νερό πίνουμε στην Κύπρο;

Στην πέμπτη θέση κατατάσσει την Κύπρο νέα έρευνα της Compare the Market, αναφορικά με τις πιο επικίνδυνες χώρες για κατανάλωση νερού από τη βρύση. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε Βρετανούς τουρίστες, με το 9% να απαντούν ότι αρρώστησαν μετά από κατανάλωση νερού από τη βρύση στο νησί μας.

Όπως κατέδειξε η έρευνα πάνω από το ένα τρίτο (35%) των Βρετανών έχουν αρρωστήσει στο εξωτερικό εξαιτίας της κατανάλωσης νερού βρύσης, ενώ ένας στους 12 (8%) έχει νοσηλευτεί εξαιτίας αυτού.

Την αρνητική πρωτιά κατέχει η Ισπανία με ποσοστό 20%, ακολουθημένη από την Ινδία με 12%, τη Γαλλία με 11% και την Τουρκία με ποσοστό 10%.

Το Alphanews.Live επικοινώνησε με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο γίνονται έλεγχοι στο νερό που φθάνει στις βρύσες των καταναλωτών.

Πραγματοποιούνται διεξοδικά φυσικοχημικές αναλύσεις, μικροβιολογικές αναλύσεις, αναλύσεις οικοτοξικότητας και προσδιορισμού τριαλογονομεθανίων, σε τακτά χρονικά διαστήματα και άλλες εξειδικευμένες αναλύσεις 2-3 φορές τον χρόνο όπως προνοεί η νομοθεσία.

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων προωθεί την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, όπως η εγκατάσταση φίλτρων ενεργού άνθρακα και την αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών. Σύντομα μάλιστα, αναμένεται να εγκατασταθούν έξυπνοι αισθητήρες ποιοτικών χαρακτηριστικών, με στόχο τον έλεγχο του νερού σε πραγματικό χρόνο.

πηγή: alphanews.live