Τέλος η καθημερινή ενημέρωση για αριθμό κρουσμάτων – Σήμερα η τελευταία ημέρα, τι αλλάζει

Σε εβδομαδιαία βάση θα γίνεται πλέον η ανακοίνωση των θετικών διαγνώσεων, θανάτων και νοσηλειών για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 7 Απριλίου 2022, κατά τη σημερινή ημέρα (15/04) θα γίνει η τελευταία καθημερινή ενημέρωση για τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων από covid και πλέον οι ανακοινώσεις θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση.

Η επόμενη ανακοίνωση (μετά από τη σημερινή) για τα περιστατικά covid αναμένεται να γίνει την Μεγάλη Παρασκευή.

Με βάση το πιο πάνω, τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, καθώς και τις χθεσινές του δηλώσεις φαίνεται ότι σιγά-σιγά και εκτός απροόπτου επιστρέφουμε στην κανονικότητα.

Να σημειώσουμε επίσης ότι τα μέτρα που απομένουν να τεθούν σε εφαρμογή σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργικού είναι ότι από τις 18 Απριλίου 2022, καταργείται το Safe Pass σε λιανικό εμπόριο και εμπορικά κέντρα.

-Εξαιρούνται οι χώροι εστίασης, αναψυχής και διασκέδασης και άλλοι χώροι που βάσει διατάγματος πρέπει να προσκομίζεται Safe Pass.

-Η επίδειξη Safe Pass απαιτείται σε χώρους άνω των 100τ.μ, δηλαδή που συναθροίζονται πέραν των 25 προσώπων.

Επίσης από τις 2 Μάϊου 2022, οι μαθητές κατά την επιστροφή τους στα σχολεία θα προσκομίσουν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) ισχύος 48 ωρών και στη συνέχεια επίδειξη Rapid test ισχύος 7 ημερών.

πηγή: διάλογος