Θα παραδεχθεί ανθρωποκτονία για τις δύο Ρωσίδες

Αναβολή για τα μέσα Οκτωβρίου πήρε η εκδίκαση της στυγερής δολοφονία των δύο γυναικών από τη Ρωσία, οι οποίες βρέθηκαν θαμμένες στις 5 Δεκεμβρίου 2021 σε λάκκο σε εξοχική κατοικία στα Κάρδαμα. Κι αυτό κατόπιν γραπτής πρότασης που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων αδελφών από τη Συρία.

Στη χθεσινή δικάσιμο ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, ο δικηγόρος Ανδρέας Αβραάμ ανέφερε στο Δικαστήριο πως έχει αποστείλει επιστολή προς την κατηγορούσα Αρχή, με την οποία εισηγείται τροποποίηση κατηγορητηρίου. Όπως είπε, η πρόταση αφορά την αναστολή της κατηγορίας του φόνου εκ προμελέτης, την οποία αντιμετωπίζει ο 33χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης και να προστεθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας, την οποία προτίθεται να παραδεχθεί.

Σε ό,τι αφορά τον 44χρονο αδελφό του, η πρόταση αφορά την αναστολή της κατηγορίας της συνέργειας και να παραδεχθεί όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Υπενθυμίζεται πως ο 44χρονος είχε παραδεχθεί τις κατηγορίες της παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου.Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής ανέφερε ότι την επιστολή του κ. Αβραάμ την έλαβε μόλις χθες το πρωί, τονίζοντας πως θα χρειαστεί χρόνος για να μελετηθεί. Σημείωσε ότι αφού μελετηθεί, θα δοθούν και οι ανάλογες οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Το Κακουργιοδικείο όρισε την υπόθεση για ακρόαση στα μέσα Οκτωβρίου, με την πρόεδρο να σημειώνει πως εάν δεν υπάρξει άλλη τροπή στην υπόθεση, τότε θα αρχίσει η ακροαματική διαδικασία. Οι δύο κατηγορούμενοι παραμένουν υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές.

πηγή: Philenews