Θεατρική παράσταση “mondeLINK ANOREXIA III”

Το Κέντρο Πρόληψης και αντιμετώπισης διατροφικών διαταραχών της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του ΟΚΥΠΥ* και το Teatro Angelico παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «mondeLINK ANOREXIA ΙΙΙ», σε κείμενο και σκηνοθεσία Άντζελας Ριζάκη, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις διατροφικές διαταραχές.

Πρόκειται για ένα έργο γραμμένο με ιδιαίτερη ευαισθησία και λεπτότητα γύρω από το θέμα των διατροφικών διαταραχών, με εικόνες της πραγματικής ζωής και στοιχεία σωματικού θεάτρου. Η ιστορία μιας νεαρής κοπέλας, της Σοφίας, που έρχεται αντιμέτωπη με τους δικούς της δαίμονες. Τί ακριβώς συμβαίνει στο μυαλό και στο σώμα της Σοφίας; Κανείς δεν ξέρει… Πού θα την οδηγήσει αυτή η «αλλαγή» και πώς οι «δαίμονες» της θα αντιδράσουν;

  • Λευκωσία: Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, Θέατρο Μασκαρίνι
  • Λεμεσός: Κυριακή 2 Απριλίου 2023, Θέατρο Ένα/VERSU

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 8.30μ.μ.
Είσοδος: Δωρεάν για το κοινό (Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 99753388.)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο/Σκηνοθεσία: Άντζελα Ριζάκη
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Ομάδα Teatro Angelico
Μουσική: Davor Garašić, Γιάγκος Γιαγκουλλή
Φωτογραφία αφίσας: Ελισάβετ Βασιλείου
Παίζουν οι Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Άντζελα Ριζάκη, Σταματία Γκρέκο, Χριστίνα Καμιναρίδου
Συμμετέχουν οι: Ελισάβετ Βασιλείου, Γιάγκος Γιαγκουλλή, Ελένη Λακούφη, Έλενα Κτίστη, Σοφία Λοΐζου, Τάνια Λουκούμη, Στυλιανός Νεοκλέους, Θοδωρής Παναγιωταράς, Άντρεα Πασσιάδου, Ήβη Σταυρινίδου, Γιώργος Χατζηαντώνης
Υποστηρικτής: Κέντρο Δημιουργίας και έκφρασης “Κάπου Αλλού”

*Το ΚΕ.Π.Α.Δ.Δ. είναι υπηρεσία της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και είναι το μοναδικό Παγκύπρια εξειδικευμένο Κέντρο Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών. Η έδρα του είναι στο Νοσοκομείο «Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ» στη Λευκωσία. Παρέχει υπηρεσίες σε παιδιά και εφήβους μέχρι 18 χρόνων, που παρουσιάζουν δυσκολίες σε θέματα διατροφής και δυσαρέσκεια με το βάρος και το σώμα τους και άτομα με διάγνωση Ψυχογενούς Ανορεξίας, Ψυχογενούς Βουλιμία και άλλων Διατροφικών Διαταραχών. Το Κέντρο προσφέρει αξιολόγηση, θεραπεία και διαχείριση παιδιών και εφήβων με Διατροφική Διαταραχή και παρέχει ένα εύρος από τεκμηριωμένες παρεμβάσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ασθενών και των οικογενειών τους. Πέρα από την θεραπευτική δράση του Κέντρου, το Κέντρο οργανώνει και συμμετέχει σε προληπτικές δράσεις. Οι προληπτικές δράσεις έχουν σαν στόχο την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού, την έγκαιρη αναγνώριση των περιπτώσεων με Διατροφικές Διαταραχές και την κινητοποίηση για έγκαιρη αναζήτηση βοήθειας από ειδικούς.

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού έρευνες καταδεικνύουν ότι η έγκαιρη αναγνώριση και η άμεση θεραπευτική παρέμβαση σε θέματα διατροφικών διαταραχών, δύναται να συμβάλει στην επιτυχή αποθεραπεία των παιδιών και εφήβων με διατροφικές διαταραχές. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22 405050/ 22405085.