Θέλω πίσω την πατρίδα μου


 

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου του 2005, απόγευμα, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Χωρίς καν να γνωρίζω το άτομο που θα με υποδεχόταν. Το εισιτήριο μου δεν ήταν επιστροφής. Είχα υποσχεθεί στον εαυτό ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα παλέψω να σταθώ δημοσιογραφικά, ώστε να κάνω μια νέα αρχή. 

Γνώρισα ανθρώπους, με χαμόγελο στα χείλη. Ανθρώπους που δεν “χόρταιναν” να ζουν και να χαμογελούν. Στα πρόσωπά τους όμως ήταν ζωγραφισμένη πάντα η θλίψη για τα χαμένα μας εδάφη, για την τουρκική εισβολή. Άλλωστε ήταν και το μοναδικό πρόβλημα του Κύπριου. Ένα πρόβλημα όμως που δεν θέλει κανείς να γνωρίσει. Οι πρόσφυγες, οι μανάδες που έχασαν παιδιά, οι μανάδες που έχουν αγνοούμενους, οι πατεράδες που δεν είδαν τον γιο τους να μεγαλώνει. Γιατί ο Τούρκος εισβολέας, σκότωσε, βίασε, ρήμαξε, έκλεψε, το παρόν και το μέλλον της Κύπρου. Της Ελληνικής Κύπρου η οποία όμως είναι και γη των Τουρκοκυπρίων. 

7 χρόνια πέρασαν και πια η κυπριακή οικογένεια έχει δεύτερο πρόβλημα και είναι έτοιμη να δεχθεί μια δεύτερη εισβολή και κατοχή. Την οικονομική κατοχή της Τρόικα, που είναι χειρότερη. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ως αντιπροτάσεις, δεν μπορούσε να τα πάρει πριν ένα χρόνο, χωρίς την Τρόικα; Μπορούσε, αλλά φοβήθηκε το πολιτικό κόστος. Και τώρα ρίχνουμε το φταίξιμο για την διάβρωση του κοινωνικού ιστού που έρχεται στην κακή Ευρώπη και στο κακό ΔΝΤ.

O φόβος της απόλυσης, απειλεί πια όλους μας. Ο φόβος της ανεργίας τρομάζει. Το άλυτο κυπριακό, δημιουργεί προβληματισμό.

Αποδέχομαι όλες τις πολιτικές θέσεις ή σκοπιμότητες επιβάλουν τα πιστεύω του οποιοδήποτε. Δεν αποδέχομαι όμως διαστρέβλωση της αλήθειας. Δεν αποδέχομαι διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Επιτέλους πια! Δεν είμαστε στο ίδιο κάδρο του πόνου Ε/κ και Τ/κ. Δεν είμαστε το ίδιο θύματα της εισβολής Ε/κ και Τ/κ. Ποια είναι τα Τ/κ φτωχαδάκια κύριε Πρόεδρε; Αυτά που ξόδεψαν το πρώτο 9μηνο του 2012, 11εκ ευρώ στις ελεύθερες περιοχές.

Θέλω πίσω την πατρίδα μου! Ναι για εμένα η Κύπρος είναι πια η πρώτη πατρίδα μου! Εδώ έχω ζήσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου! Θέλω πίσω την οικονομικά ανεξάρτητη Κύπρο μου. Θέλω πίσω την ελεύθερη στρατιωτικά Κύπρο μου. Δεν αντέχω τρίτη ξενιτιά στη ζωή μου. Την Ελλάδα, μου την πήραν! Την Κύπρο θα αγωνιστώ να μην την χάσω για πάντα.