Θεσσαλονίκη: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέιμι Φοξ και Σκοτ Ίστγουντ αρχίζουν γυρίσματα

Ηταινία λέγεται «Τin Soldier», έχει προϋπολογισμό 38.000.000 ευρώ και θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη και τη Δράμα. Το σημαντικότερο, όμως, είναι το καστ της, το οποίο περιλαμβάνει τρία από τα κορυφαία ονόματα του Χόλιγουντ: Ρόμπερτ Ντε ΝίροΤζέιμι Φοξ και Σκοτ Ίστγουντ.

Την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μετά από συνάντηση που είχε με τους παραγωγούς της, Στίβεν Τσάσμαν και Κιθ Κάρβαλ από τις εταιρείες «Current Entertainment» και «Unified Pictures» αντίστοιχα.

Ηθοποιοί και συνεργείο θα βρίσκονται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας τις επόμενες 50 ημέρες, καθώς τα γυρίσματα θα διαρκέσουν μέχρι την 25η Ιουλίου.

«Η ταινία θα γυριστεί κατά 80% στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ, κατά 20%, σκηνές θα γυριστούν και στη Δράμα. Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, τα γυρίσματα θα γίνουν στη ΧΑΝΘ, στο κέντρο της πόλης, στο Φράγμα της Θέρμης, στην περιοχή της Χαλκηδόνας, έξω από τη Θεσσαλονίκη, και στα στούντιο της Millenium στη Θέρμη», είπε ο περιφερειάρχης, ενώ επισήμανε ότι ο Ντε Νίρο θα κάνει γυρίσματα μόνο στη Θεσσαλονίκη.

«Αντιλαμβάνεστε τα σημαντικά οφέλη για την τοπική μας οικονομία, για τις θέσεις εργασίας, για τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται. Έχουμε υπολογίσει ότι, συμπεριλαμβανομένης και της ταινίας που γυρίζεται τώρα, οι τέσσερις ταινίες συνολικά έχουν αφήσει στην οικονομία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας περί τα 60 εκατ. ευρώ. Είναι λοιπόν μια ανερχόμενη δύναμη ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία, ακριβώς όπως είχαμε οραματιστεί πριν από 3 χρόνια, όταν και ανοίξαμε πρώτοι σε όλη την Ελλάδα το πρώτο film office», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Στίβεν Τσάσμαν είπε ότι τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο έγινε στη Θεσσαλονίκη η πρώτη αναζήτηση τοποθεσίας, ωστόσο είχε αρκετό κρύο και τότε σκέφτηκε ότι η Ελλάδα δεν ήταν αυτό που πίστευε.

«Τώρα, που είμαστε εδώ αρκετούς μήνες, διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος, τα εστιατόρια, ο πολιτισμός και η κοινότητα των κινηματογραφιστών είναι υπέροχοι, οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ», εξήγησε στη συνέχεια.

Σημείωσε ότι επιθυμία της παραγωγής είναι να κάνει ταινίες ποιότητας με μεγάλους πρωταγωνιστές και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και η Κεντρική Μακεδονία όχι μόνο προσφέρουν σημαντικά κίνητρα για να γυρίζονται κινηματογραφικές ταινίες αλλά διαθέτουν υπέροχες τοποθεσίες, πολύ διαφορετικές, που προσφέρουν πολλές εναλλακτικές στους κινηματογραφιστές. «Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μέρη με καταρράκτες, υπέροχη φύση, λίμνες και εξαιρετικά κτίρια», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Κιθ Κάρβαλ, ο οποίος είπε ότι ο πατέρας του είναι από την Ισλανδία και η μητέρα του από την Ελλάδα, τόνισε ότι επιδίωξη της παραγωγής στην επόμενη ταινία που θα κάνει είναι η εμπλοκή περισσότερων ανθρώπων από την περιοχή στην παραγωγή και μάλιστα σε καλύτερες θέσεις.

πηγή: CNN Greece